Ege Postası
Geri

Sosyal yardımlara çağdaş anlayış…

2012 yılının ilk 10 ayında 3 bin 583 asker ailesine 837 bin 695 TL yardım yapıldı. Her asker anne, baba veya eşe Konak Belediyesi 150 TL ödeme yapıyor. Belediye ayrıca, her çocuk için eşlere 45 TL katkı parası ve kirada yaşayanlar için de 110 TL kira yardımı yapıyor.
Sosyal yardımlara çağdaş anlayış…
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Ekim 2012 Pazar 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak sınırlarında yaşayan asker aileleri belediyenin maddi yardımlarından kuyruklarda çile çekmeden yararlanıyor. Belediye 2012 yılının ilk on ayında 3 bin 583 asker ailesine 837 bin  695 TL yardımda bulundu. Yapılan yardımlardan yararlanan nüfus sayısı 4 bin 149’a ulaştı. Aileler, Konak Belediyesi tarafından yatırılan asker maaşlarını, banka kartlarıyla diledikleri zamanda ATM’lerden çekiyorlar. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sosyal yardımlar konusunda çağdaş uygulamalarla yerel yönetimlere yeni bir anlayış getirdiklerini söyledi.

Son dönemde ardı ardına yitirilen şehitlerin acılarını hala yüreğinde taşıdığını dile getiren Başkan Dr. Hakan Tartan, acılardan ders çıkarmanın önemine değindi. Terörün son otuz yıldır içimizde kanayan bir yara olduğunu ifade eden Başkan Tartan, “Terör bir bela; terör lafla sona ermiyor, terörün ancak kendi silahıyla vurulması gerekiyor. Devletimizin ve milletimizin gücüne güvenmemiz gerekiyor. Biz belediye olarak asker ailelerine elimizden gelen maddi desteği veriyoruz. Ailelerden gelen eşya ve gıda yardımı gibi taleplerini de karşılıyoruz.  Biz çağdaş uygulama olarak başlattık. Devletin öngördüğü sınırlar içinde yardımlarımızı yapıyoruz. Önemli olan askere giden kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmalarıdır” dedi.

4109 sayılı Muhtaç Asker Aileleri Yardım Kanunu’na göre her asker anne, baba veya eşe Konak Belediyesi 150 TL ödeme yapıyor. Belediye ayrıca, her çocuk için eşlere 45 TL katkı parası ve kirada yaşayanlar için de 110 TL kira yardımı yapıyor.

 

          

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası