Ege Postası
Geri

Yöresel lezzetler karşıyaka’da buluştu

Türkiye’nin dört bir bölgesinin lezzetleri Karşıyaka’da buluştu. Karşıyaka “1. Yöresel Lezzet Günleri” gıda ürünlerinin tanıtım, satış ve ikramları ile Karşıyaka Çarşısı Metro yanı Ahmet Priştina Rekreasyon Alanı’nda başladı. Karşıyaka Belediyesi’nin Orijin Pr işbirliğiyle gerçekleştirdiği lezzet günlerinde 23 ayrı bölgenin farklı lezzetleri beğeniye sunuldu. Karşıyakalıların büyük ilgi gösterdiği etkinliğin ilk gününde “Lezzet Oskarları” da dağıtıldı.
Yöresel lezzetler karşıyaka’da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Ekim 2012 Cumartesi 09:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Etkinliğin açılışını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ülkemizin eşsiz damak tatlarını Karşıyaka’da bir araya getirdiklerinin belirterek, “Güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ege mutfağını tanıtmaya yönelik iki yıldır yemek yarışmaları ve tanıtım günleri yapıyorduk. Burada ise ülkemizin değişik bölgelerinin yöresel lezzetlerinin tanıtımını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Başkan Durak daha sonra ise, Karşıyaka’da faaliyet gösteren 06 Pastanesi, Sakıp Ağa, Bolulu Hasan Usta ve Foça Cezaevi’ne Lezzet Oskarları plaketini verildi.

 

19-20 Ekim tarihlerinde sürecek Yöresel Lezzet Günleri’nde Hakan Doğanay ve Ebru İşyapar’ın sunumlarıyla yarışmalar, gösteriler, tanıtımlar yapılacak. Tereci Yöresel Bakkal’ın ana sponsorluğunda kurulan stantlarda Gaziantep, Antakya, Buldan, Ankara, Kayseri, Malatya, Siirt, Uşak, Afyon, Merzifon, Karadeniz-Çayeli, Trabzon, Selçuk, Isparta Ödemiş’ten katılımcılar yer alarak kendi bölgelerinin özgün lezzetlerini tanıtıp satış yapıyor.

 

Açılışa katılan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ile birlikte statları gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  satışa sunulan ürünler hakkında bilgi aldı, tatlarına baktı.  Ülkemizin her bölgesinde farklı özgün ürünleri olduğunu belirten Başkan Durak, “Trabzon’un tereyağı, Uşak’ın tarhanası, Malatya’nın kaysısı gibi pek çok lezzeti burada bulabilirsiniz. Karşıyakalıların yoğun ilgi gösterdiğini gördüm. Gelecek yıllarda daha da geniş bir yelpazede bu etkinliği yapacağız.” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası