Ege Postası
Geri

Bornova caddeleri ortak dili konuşacak

Seçim çalışmaları kapsamında yurttaşlarla bir araya gelen CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Olgun Atila, son dönemde gündeme gelen cadde ve sokak düzenlemeleriyle ilgili olarak, “Bizler yaşadığımız kentin daha modern görünmesini istiyoruz. Temel amacımız görüntü kirliliğinden uzak, yaşanabilir bir Bornova yaratmak.
Bornova caddeleri ortak dili konuşacak
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2014 Pazartesi 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Hızlı kentleşmeyle birlikte şehirlerdi birtakım görsel kirliliklerin oluştuğuna dikkat çeken CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, Bornova’nın daha modern görünmesini sağlayacak birçok proje ürettiklerini söyledi.
Barbaros, Evka-3, Çamdibi ve Yılırım Bayazit Mahallerinde yurttaşlarla bir araya gelen ve onların sorunlarını dinleyen Atila, görüntü kirliliğinin kentlerin en önemli sorunlarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, 1960’lı yıllarda başlayan göç olgusuyla birlikte hızlı bir kentleşme sürecine girdi. Özellikle büyükşehirleri etkileyen bu hızlı dönüşüm bir yandan sosyal hayatı etkilerken bir yandan da kamunun kullandığı cadde ve sokak gibi yaşam alanlarında görsel kirliliklere sebep oldu. Bu durum, zaten düzensiz ya da plansız yapılan binalar arasında yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımızı fazlasıyla rahatsız ediyordu. Seçim çalışmaları sırasında karşımıza en çok çıkan konulardan birisi de buydu. Biz de buradan hareketle bir takım projeler ürettik” diye konuştu.
Yaptıkları saha incelemeleri sonrasında, nasıl bir proje üretebileceklerini sorguladıklarını bildiren Atila, “Bu noktada, Bornova gibi tarihi dokuyu barındıran ve kendine has yapısı olan ilçemizde, cadde ve sokakların ortak bir dili olması gerektiğini düşündük” dedi. Konuya ilişkin planlarını açıklayan Atila, “Bornova sınırları içindeki ana caddelerde yer alan binaların, boya ve kaplamalarının aynı renk ve dokuda olması; işyeri tabelalarının tasarımlarının ise tek tip hale getirilmesini planlıyoruz. Sonuçta Bornova bizim evimiz. Dolayısıyla evimizin bakımından da bizler sorumluyuz” ifadesinde bulundu.
 
TABELALAR STANDART OLACAK
Proje kapsamında ilçe esnafını da düşündüklerini belirten Atila, “Esnafımızın işyerini gösterecek tabelaları son derece önemli. Çünkü bu tabelalar, işyerlerinin birer kimliği gibi. Dolayısıyla bunları standart ve daha anlaşılır hale getirmek, sokakta alışveriş yapan insanlarımızı da etkileyecek. Çünkü, görsel anlamda olumlu bir algı yaratacak. Bizim hedeflerimizden birisi de zaten zor durumda olan esnafımıza dost eli uzatmak. Belli standartları olan ancak dikkat çeken tabelalar, alışveriş sirkülasyonuna katkıda bulunacak. Böylece hem vatandaş neyin nerede olduğunu iyi bilecek hem de esnaf yeni müşteriler kazanacak” şeklinde konuştu.
 
KİMSE KAYBOLMAYACAK
Çalışmalar kapsamında bir takım yenilikleri de getireceklerini ifade eden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, özellikle ilçe dışından gelen misafirlerimizin ve yurttaşlarımızın rahat şekilde dolaşmasını sağlamak istiyorsak basit ama etkili bazı önlemler de almak zorundayız. Örneğin, doğru adresleri ve yönleri gösteren tabelalar koymak istiyoruz. Yanlış olan tabelaları süratle değiştirmeyi planlıyoruz. Bir de kentin belli noktalarına haritalar koyarak insanların nerede olduklarına ilişkin bilgi almalarını hedefliyoruz.”
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası