Ege Postası
Geri

Bornova'da 'ikinci sınıf vatandaş' tartışması

2013 bütçesini belirlemek için toplanan Bornova Belediye Meclisi'ne Ak Parti damga vurdu. Ak Parti Grup Başkanvekili Salih Bölük’ün Çamdibi, Pınarbaşı, Altındağ gibi mahallelerde belediyenin vatandaşlara “ikinci sınıf vatandaş” muamelesi yaptığını iddia etmesi ve Ak Partili Meclis Üyesi Abdullah Kavuk’un Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile tartışıp salonu terk etmesi meclise damga vurdu.. Bornova Belediyesi'nin 2013 gelir gider bütçesi 204 Milyon TL olarak belirlendi.
Bornova'da 'ikinci sınıf vatandaş' tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ekim 2012 Salı 22:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Bornova Belediye Meclisi Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır başkanlığında toplandı ve 2013 yılı Belediye Bütçesi ve Performans Programı belirledi. Meclis toplantısına damga vuran ise Ak Parti grubu oldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Salih Bölük, Çamdibi, Pınarbaşı, Altındağ gibi mahallelerin yeteri kadar belediye hizmeti alamadığını iddia etti ve, “orada yaşayan insanlarımız da ikinci sınıf insan muamelesi görüyor” dedi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise, “İkinci sınıf insan diye bir şey söz konusu olamaz. Ne benim ilçemde ne de başka yerde hiçbir vatandaşa ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmamıştır” dedi. ‘İkinci sınıf’ tartışmasına   AK Partili Abdullah Kavuk ‘ta katıldı. Kavuk ile Başkan Sındır’ın diyaloğu Kavuk’a meclis salonunu terk ettirdi.  Bornova Belediyesi'nin 2013 bütçesi 204 Milyon TL olarak belirlendi.

TOPLANTI SERZENİŞ İLE BAŞLADI

Bornova Belediyesi Meclis Toplantısı’nda hareketli dakikalar yaşandı. Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır başkanlığında gerçekleşen toplantıda  AK Parti grubu, bütçe kitapçığının meclise gelmeden yarım saat önce önlerine konduğunu ve inceleme fırsatı bulamadıklarını yönünde serzenişte bulundu. Performans ve bütçenin konuşulduğu meclis toplantısında söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Salih Bölük Çamdibi, Pınarbaşı, Altındağ gibi mahallelerin yeteri kadar hizmet alamadığını ve  Belediyenin bir şubesinin bu mahallelerin olduğu bölgeye açılması gerektiğini söyledi.  Bölük, Bornova Belediyesinin o bölgedeki vatandaşlara “ikinci sınıf insan” muamelesi yaptığını iddia etti ve, “Benim oralardaki vatandaşıma önce deniyor ki metroya bineceksin. Çok uzun vesaitler yapacaksın.O vatandaşlar çok zor şartlar altında buraya geliyor. Bu bölgeler çok sıkıntılı. Buraların tekrar şube olarak açılmasını düşünüyor musunu? Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek istiyor musunu? Vatandaşlarımızdan çok büyük talep var. Bu talebi karşılamak ile ilgili neler yapacaksınız neler düşünüyorsunu? “ dedi.

SINDIR’DAN CEVAP GECİKMEDİ

Bölük’ün sözlerine Başkan Sındır’ın cevabı gecikmedi. Sındır, Çamdibi, Pınarbaşı, Altındağ’da yaşayan insanların asla ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmediğini, tam aksine asıl yatırımların oralarda olduğunu söyledi. Sındır, “İkinci sınıf insan diye bir şey söz konusu olamaz. Ne benim kentimde ne de başka yerde hiçbir vatandaşa ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmamıştır. Biz böyle şeylere izin vermeyiz” dedi.

KAVUK TERK ETTİ SONRA DÖNDÜ

Ak Parti Grup Başkanvekili Bölük ve Belediye Başkanı Sındır arasında yaşanan ‘ikinci sınıf vatandaş’ tartışmasına AK Parti Bornova Meclis Üyesi Abdullah Kavuk’ta katıldı. Konuşmasına bütçe eleştirisi ile başlayan Kavuk,  “%10 tasarruf yapsak bu bütçe ile 20 trilyon yapar. Bu güne kadar yaptığınız yatırımların hepsini toplasak 20 trilyon etmez. Biz iyi yönetilmediğimizi düşünüyoruz. Bizim yaşam standartlarımız 4 yılda hiç değişmedi aynı. Ben bu şehirde yaşarken keyif almak istiyorum” dedi.Ak Partili Kavuk’un eleştirilerine cevap veren Başkan Sındır, “Sizin yaşam standartlarınız değişmemiş olabilir ancak sizin “ikinci sınıf bölge” dediğiniz yerde yaşam standartları çok değişti. Sizin yaşam standartlarınıza göre anlaşılmayabilir ancak oradaki insanlar anlıyor” deyince ortalık bir anda karıştı.Kavuk başkan Sındır’ın olayı kişiselleştirdiğini söyleyerek meclis salonunu terk etti. Salondan çıkarken de, “Benim sosyo ekonomik durumum sizi ilgilendirmez. Siz bana hakaret ediyorsunuz. Sizin durumunuz iyi siz gidin diyorsunuz. O halde bende gidiyorum” dedi. Daha sonra AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ve Grup Başkan Vekili Salih Bölük’ün iknası sonucu Kavuk Meclise geri döndü.

Bornova Belediyesi'nin 2013 gelir gider bütçesi Ak Parti'nin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla 204 Milyon TL olarak belirlendi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası