Ege Postası
Geri

Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliği ile Beyazevler Cumhuriyet Semt Evi’nde düzenlenen seminerde, kadın sağlığına ilişkin çeşitli bilgiler verildi
Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ekim 2012 Salı 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi’nin işbirliğiyle, Beyazevler Cumhuriyet Semt Evi’nde, ‘anne ve kadın sağlığı’ konulu seminer verildi. Eşrefpaşa Belediye Hastanesi Toplum Sağlığı Birimi Eğitim Çalışmaları Topluluğu görevlileri tarafından katılımcılara, hijyen, aile planlaması, nenopoz, gebelik, Spina Bifida Hastalığı, loğusa bakımı gibi konularda bilgiler verildi.

Seminerde konuşan Ebe Dilek Ceylan ve Psikolog Şengül Çavuşoğlu, kadın sağlığının korunmasının önemine değindi. Kadının ailede ve toplumdaki önemli bir yeri olduğunu, aileyi ve toplumu yöneten kişilerin aslında kadınlar olduğunu belirten Çavuşoğlu, sağlık olanaklarından yararlanamayan, maddi olanakları yetersiz kadınlara, belediyeler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Çavuşoğlu insanları bilinçlendirerek daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı bir gelecek yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gebelik ve aile planlaması hakkında katılımcılara bilgi veren Ebe Dilek Ceylan ise, sağlıklı ve mutlu bir aileye sahip olabilmek için mutlaka aile planlanması yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ceylan, hamilelikten korunma yöntemleri, hamilelik esnasında bakım, sağlık kontrolleri, doğum sonrası anne sağlığı konularındaki soruları cevapladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde bir testin ücretsiz yapıldığı belirtilirken, seminere katılan semt sakinlerine çeşitli hediyeler verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası