Ege Postası
Geri

Kamu çalışanları eşitlik konusunda eğitilecek

“ Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” konulu konferansta bütçeleme yöntemleri anlatıldı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan kadınların eğitim ve sağlık hizmetlerini belediyenin karşıladığını söyledi.
Kamu çalışanları eşitlik konusunda eğitilecek
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ekim 2012 Salı 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Haklı Kadın Platformu’nun “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” konulu konferansı İstanbul’da düzenlendi. Konferansta iki gün boyunca bütçeleme yöntemleri ve çalışmaları tartışıldı. Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yavuz, AB’den alınan mali yardımlarla kamu çalışanlarının, kadın erkek eşitliği ve kadınlara yönelik bütçeleme konusunda eğitileceğini söyledi. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ise belediyeler arasında kadına yönelik bütçeleme konusunda öncü ilk belediye olduklarını belirtti. Başkan Tartan, İzmir Konak’ta 15 kadın danışma merkeziyle hizmet verdiklerini, kadınların eğitim ve sağlık hizmetlerini belediye olarak kendilerinin karşıladığını söyledi.

100 bine yakın kadını temsil eden, 41 güçlü sivil toplum örgütü, kadın eşitliğini destekleyen kurumlar ve kişiler tarafından oluşturulan Haklı Kadın Platformu’nun Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleştirdiği “Eşitlikçi Bütçe Çalıştayı” iki gün sürdü. Konferansa İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet konuları danışmanı, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe Uygulamaları Uluslar arası Uzmanı Marion Böker, AB Başkanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Deren Doğan Yavuz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan

Tartan, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Şengül Akçar ve Sabancı Vakfı Programlar Sorumlusu Öykü Uluçay katıldı. İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Konuları Danışmanı, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe Uygulamaları Uluslararası Uzmanı Marion Böker, Almanya’nın Berlin şehrinde yaptıkları çalışmalardan söz etti. Böker şunları söyledi: “Berlin’de oluşturduğumuz kadın grubuyla Toplumsal Cinsiyet konusunda çalışmalara başladık. Bu çalışmalarımızı Maliye Bakanlığı yanı sıra kadından sorumlu bakanlıklar ile yürütüyoruz. Çalışmalara 2002 yılında başladık. Berlin’de bütçe çalışmalarının ayrılmaz bir parçası haline geldik. Bütçeden aldığımız bir payla Berlin’de bir spor salonunu sadece kadınların faydalanacağı bir hale getirdik. Bu kadınlar arasında Müslüman kadınlar da vardı. Dini gerekliliklerinden dolayı bu kadınlar sadece kadınlara açık olan spor salonlarına gitmeyi tercih ediyor”

Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Şengül Akçar projeler geliştirdiklerini belirterek, “Projelerimiz yerel yöneticiler tarafından beğeniliyor. Ancak iş hayata geçirilmey e gelince işler yavaşlıyor. Çünkü bütçeden pay almakonusunda yerel yöneticiler çekingen. Projeler kilitleniyor. Bütçe, yerel yöneticilerin mahremi gibi algılanıyor. Bu böyle olmamalı” dedi. Konferanstason olarak Sabancı Vakfı Programlar Sorumlusu Dr. Öykü Uluçay söz aldı. Uluçay yerel yönetimleri eğitime ve STK ‘ları bu çalışmalara dahil etmeyi amaçladıklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası