Ege Postası
Geri

Bornova’da ‘Cumhuriyet’ coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılı Bornova’da coşkulu törenlerle kutlandı. Kaymakamlıktaki resmi bayramlaşma töreninin ardından Bornova Şehir Stadyumu’nda gösteriler yapıldı. Halkoyunları, cimnastik ve trambolin gösterileri ve Cumhuriyet konulu şiirlerle coşkunun doruğa çıktığı gösterileri binlerce vatandaş ellerinde bayraklarla izledi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Errahman Yılmaz ve vatandaşlar Şehir Stadyumu’ndan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü
Bornova’da ‘Cumhuriyet’ coşkusu
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ekim 2013 Salı 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Cumhuriyet Bayramı Bornova’da görkemli törenlerle kutlandı. İlk olarak Bornova Kaymakamlığı’nda resmi bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Kaylamaklıktaki resmi kabulün ardından Bornova Şehir Stadyumu’ndaki törenler başladı. Stadyumdaki törenleri Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Errahman Yılmaz ve binlerce vatandaş coşkuyla izledi.

Stadyum’daki törende; Atatürk’ün 10’uncu yıl nutku kendi sesinden dinletildi. Hilal Necmiye Hüsnü ataberk İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Yağız Çevik Kasım Kaplan’ın Cumhuriyet isimli şiirini, Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencisi Eylül Değirmenci, Behçet Kemal Çağlar’ın ‘Cumhuriyet’ isimli şiirini, Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Pelin Revan ve Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Remzi Aktürk Yaşar Nabi Nayır’ın ‘Cumhuriyet Bayramı’nda’ isimli şiirini okudu.

Gösterilerde Bornova Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin ‘Zeybek’ gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının cimnastik ve trambolin ekibinin gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Törene katılan tüm okulların öğrencilerinin hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı okuması büyük coşku yarattı. Törenler sırasında 19 Ekim’de yapılan Kaymakamlık Kupası Kros Yarışması’nda dereceye girenlere de ödülleri verildi. Daha sonra resmi geçit merasimi düzenlendi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Errahman Yılmaz ve vatandaşlar Şehir Stadyumu’ndan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası