Ege Postası
Geri

Bornova’da İlber Ortaylı’ya büyük ilgi

İzmirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75’inci yılı nedeniyle Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen İlber Ortaylı söyleşisine büyük ilgi gösterdi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ni hınca hınç dolduran vatandaşlar Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı’yı ilgiyle dinledi
Bornova’da İlber Ortaylı’ya büyük ilgi
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Kasım 2013 Salı 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 75’inci yıldönümünde Atatürk Sevgisi salonlara ve meydanlara sığmadı. Bağımsızlığının, Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adımlara ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olduğunun bilincindeki vatandaşlar, Ankara’da Anıtkabir’i, İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nı İzmir’de Kordon’u, pek çok ilde meydanları doldururken, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘İlber Ortaylı ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Söyleşisi’ne de büyük ilgi gösterdi.

 

‘Büyük Atamızı, ebedi başbuğumuzu ve büyük mareşalimizi anmak için toplandık’ diyen dünyaca ünlü Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı, “Atatürk büyüktür. Büyüktür. Onun kurduğu Türkiye’nin birçok noksanı halledilmiştir. Onun bıraktığı Türkiye’nin çok ötesine geçilmiştir. Ama birçok yönden de geri kalmıştır. Kendi arkadaşları bile Atatürk’ün hümanizmasını anlamamıştır. Kurduğu ilmi kurumları bizim bugün aynı hareret ve aynı akılcılıkla sürdürmemiz lazım. Ama sürdüremiyoruz” dedi.

 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İlber Ortaylı’nın birikimlerinden yararlanmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “10 Kasım nedeniyle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, hasret ve özlemle anıyoruz. Onun manevi varlığı her zaman bizimle birlikte. Onu unutmadık, unutturmayacağız. Bize hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin de üstüne çıkma yolunda her zaman çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası