Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den Bütünşehir hamlesi!

2014 yerel seçimlerini tamamlanmasının ardından yeni bağlanacak ilçelerle birlikte sınırları genişleyecek ve sorumluluk alanı da artacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Belediyeye bağlı firmalardan İZBETON A.Ş.'ye 60 milyon TL katkı yapma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, yapacağı yatırım kapsamında kendisine bağlanacak olan ilçe ve beldelerin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu bölgelerde yeni şantiyeler kuracak.
Büyükşehir'den Bütünşehir hamlesi!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Kasım 2013 Pazartesi 23:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçim öncesi çalışmalarını hızlandıran ve "Bütünşehir Yasası" olarak da bilinen 6360 Sayılı Yasa kapsamında kapatılacak köy, belde ve yerleşim bölgelerinde çalışmalarına aralıksız devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yeni adımlar atma kararı aldı. Sınırlara dahil olan yeni ilçelerde altyapı faaliyetlerini sürdürebilmek amacı ile belediyeye bağlı firmalardan İZBETON A.Ş.'ye maddi katkı sağlama kararı aldı. Önümüzdeki günlerde mecliste görüşülmesi beklenen ilgili karar onaylandığı takdirde, sağlanacak 60 milyon TL'lik ek katkı ile ilçelerde yeni şantiyeler kurulacak.

ALTYAPI HAMLESİ BAŞLAYACAK
Yerel seçimler sonrasında, 6360 sayılı kapsamında diğer 12 il ile birlikte "Bütünşehir" statüsüne kavuşacak olan ve sınırları genişleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere, İZBETON A.Ş'nin sermayesine 60 milyon liralık katkı yapma kararı aldı. Sorumluluk alanına dahil olacak yeni yerleşim bölgelerinde olası altyapı sorunlarını çözmek ve yatırımlarını devam ettirebilmek için uzun süredir çeşitli adımlar atan belediye yönetimi, yol, asfalt ve tadilat çalışmalarını yürüten İZBETON'a katkı sağlayacak. Yeni bağlanacak yerleşim bölgelerinde önceliği altyapıya veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarını yürütebilmek için gerekli olan şantiyeleri kurmak amacı ile belediye firmasının 171 milyon TL olan sermayesinde, 60 milyon TL'lik artış öngördü. Şirketin sermaye artışına ilişkin önerge, önümüzdeki günlerde görüşülerek karara bağlanacak. Meclisin verdiği onay sonrasında şirkete nakit aktarımı yapılması beklenirken, söz konusu ek kaynak ile, bütünşehir sınırlarına bağlanan yeni ilçe ve yerleşim yerlerinde şantiyeler kurularak, altyapı, bakım, tadilat ve yapım çalışmalarında kullanılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası