Ege Postası
Geri

Bornova’da Suluboya Festivali'ne muhteşem kapanış

Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin (IWS) birlikte düzenlediği Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali muhteşem bir finalle son buldu. 50 ressamın Bornova’nın Tarihi Çarşısı’nı 20 metrelik kağıda işleyerek Dünya rekoru kırdığı Festival kapsamında düzenlenen yarışmada derece giren sanatçılar ödüllerini Başkan Olgun Atila’nın elinden aldı. Bornova’da Suluboya Festivali'ne
Bornova’da Suluboya Festivali'ne muhteşem kapanış
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2015 Cumartesi 09:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin (IWS) birlikte düzenlediği “Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması”, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile son buldu. İzmir’in tarihinin 8.500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan eserlerin çıkarıldığı kazı alanının yanıbaşındaki özel mekanda gerçekleştiren organizasyon, tüm katılımcıların yer aldığı koktelyle başlarken, İZFEM Bodrum Yöresi Kız Oyunları Ekibi’nin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi.

Yarışmanın birincisi Hindistan’dan
Daha sonra yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve jüri üyeleri birlikte takdim etti. Hindistan’dan Prafull SAWANT “Bornova Grand Bazaar” isimli eseri ile birinci, Malezya’dan Jansen CHOW “The Beauty Of Bardisbaniane Mansion” adlı resmi ile ikinci, Rusya Ilya IBRYAEV “Bazaar İn Bornova” isimli çalışması ile üçüncü oldu. Jüri ödüllerine ise Peru’dan Jorge FERNANDEZ ile İran’dan Menmet NAJAFZADEH ile yine aynı ülkeden Javid Taba TABAII layık görüldü. Ayrıca 10 esere özel, 15 esere ise mansiyon ödülü verildi.



Bornova artık sizlerin de evi
Festival için Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarına seslenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sizleri kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bornova artık sizlerin de evi. Ortaya koyduğunuz bu değerli sanat eserleri Bornova’da kalacak. Biz onları en iyi şekilde değerlendireceğiz, sahip çıkacağız” diye konuştu. Organizasyona emek veren herkese ve sahip çıkan tüm Bornovalılara teşekkür edern Başkan Atila “Barış” vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bu güzel organizasyonda çok farklı renklerin, dünyanın dört bir yanından gelen  insanların birlik ve beraberlik içinde, aynı amaç etrafında; sanat için, barış için bir araya gelmesi çok önemli ve anlamlı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatatürk’ün Yurtta Barış, Dünya’da Barış sözündeki gibi her zaman barış olmasını diliyorum”

Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan ise yarışma jürisinin suluboya resim sanatının çok önemli isimlerinden oluştuğuna dikkat çekerek, Bornova Belediyesi ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası