Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de 'paralel' kavgası: Kocaoğlu patladı meclis karıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüklerine ait kesin hesap cetvellerinin görüşüldüğü meclis oturumunda “Paralel kavgası” patlak verdi. AK Parti’li meclis üyelerinin “Siz paralel yapı ile yan yanasınız” sözlerine tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, “Bugün paralel dediğiniz yapı ile kurduğunuz ilişkiler herkesin malumudur. Beraber yürüdünüz bu yollarda… Herkes kimin cebine ne girdiğini, bu memlekette neler olduğunu, 17 Aralık’ları, 25 Aralık’ları biliyor” dedi. Toplantı saat 18:00'da başladı, 00:10'da bitti. Büyükşehir Meclisi'nde Kocaoğlu patladı
Büyükşehir'de 'paralel' kavgası: Kocaoğlu patladı meclis karıştı!
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2015 Cumartesi 00:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönetiminde gerçekleşen Mayıs ayı son meclis toplantısına bütçe tartışmaları damga vurdu. Oturumda belediye ve bağlı müdürlüklerine yönelik eleştirilerini dile getiren AK Parti’li meclis üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşanırken, gergin geçen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun muhalefete yönelik flaş sözler de beraberinde geldi.
 
DOĞAN’DAN BORÇ ELEŞTİRİSİ: BU YANLIŞTAN DÖNÜN
Belediyenin kesin hesap cetvelindeki bütçe rakamlarını eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise, belediyenin bütçesindeki en büyük gelir kaleminin merkezi idareden gelen paylar olduğunun altını çizerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yapa? Merkezi hükümet İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin yüzde 86’sını teşkil ediyor. Ve bize destek vermiyor dediğiniz merkezi idare projelerinizi de destekliyor” dedi. Doğan ayrıca belediyenin yatırımları için kullandığı kredilere de dikkat çekerek rakamlarla örnekler verdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Bu borçlanma politikası yanlıştır, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekmektedir. Belediyelerin bankalara bu kadar borçlanması doğru değildir. Bu borçlar kentin geleceği ipotek altına almaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi yönetilmemektedir.”
 

“BANA ÇİZME HİKAYESİNİ ANLATTIRMAYIN”
AK Parti’li Doğan’ın konuşması sırasında kendisine müdahale eden Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın “İzmir’den alınan vergiler ne oldu'” sözleri salonda kısa süreli gerginliğe yol açtı. Bilal Doğan ile tartışan Aydoğan sinirlenerek salondan ayrılırken, Başkan Kocaoğlu’nun “Bana çizme hikayesi anlattırmayın. Televizyonlar da burada, buyurun konuşun” sözlerine ve konuşmasının kesilmesine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “O zaman biz hiç konuşmayalım, susalım. İlk kez televizyonlarda konuşmuyorum. Ben her gün üç kez televizyonlara çıkıyorum” dedi
 
“TEMCİT PİLAVI GİBİ”
Doğan’ın eleştirilerine sert tepki gösteren Sırrı Aydoğan, “Bir insan bildiği şeyi doğru söyleyecek. Devlet vergi toplar, nüfusuna göre illere dağıtır. İstanbul’a benden beş kat fazla gider, doğaldır. Bunların üst üste temcit pilavı gibi söylenmesi doğru değil. Bu bütçe rakamları kesinleşmiş rakamlardır. Önemli değil, ret verebilirsiniz. Bizim insana bakışımız farklı olsa, bütün mallarımızı satarız, gelirimiz de artar. Bu bizim hayat görüşümüzde yok. Yaptığımız her iş halkın yararına ve halk için çalışıyoruz. Borç batağı demek ödenemeyen borçtur. Biz yatırım yapıyoruz, finans imkanlarımız var, kredi kullanıyoruz. Her kuruşu da geri ödüyoruz. Biz kalkınma için, vatandaşlarımız için, para harcıyoruz. Bizim insana bakışımız bu. Bize verilen yardımın iki katı satılıyor. Ne kamu malı kaldı, ne Özel İdare kaldı, ne yeşil alan kaldı… Yarın hepimiz buradan gideceğiz. Ama yarın bizim çocuklarımız bunları, yaptığımız işleri görecek” dedi.
 
“SEÇİM ARİFESİNDE KURU SIKI ATIŞLAR”
Eleştirilerin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hiçbir zaman para gelmiyor diye konuşmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin değil, İzmir’in merkezi hükümetten aldığı pay 2002 yılından bu yana yüzde 4,5’lerden 2,28’e düşmüştür. Benim söylediğim budur. Zaten Maliye Bakanlığı’nın, TÜİK’in verilerinde de bu var. İzmir, merkezi hükümetin yapması gereken rakamlardan az pay almaktadır. Burası devlettir. İzmir’in bütçeden aldığı pay yarı yarıya düşmüştür. Bunlar benim rakamlarım değil, hükümetin açıkladığı rakamlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı pay ise söylenmemesi gereken bir şeydir. Yatırımlardan gelen pay düşmektedir. 28 milyar, 2 gün sonra 29 milyar, 3 gün sonra da 30 milyar para harcanmış, İzmir’e bu kadar yatırım yapılmış deniyor. Devletin resmi rakamı 7 milyar küsurdur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı da 8 milyardan fazladır. Bana bunun hesabını verecek… Seçim arifesinde bir kuru sıkı atıştır gidiyor… Hesap bu kardeşim… Gerisi boş laf…” dedi. 
 

İNSAF DİNİN YARISI
Kocaoğlu, belediyenin hayata geçirdiği yatırımların asli görevleri olduğunu söyleyerek, kentin kalkınması için atılan adımları özetleyerek “İzmir Fuarı’nın dünyada örneği yok. Bunu Türkiye’de değil, dünyada örneği yok. Bunu kenti kalkındırmak için yola çıkan bir zihniyet yapar. Düne kadar fuar alanı konusunda ne Türkiye’de ne dünyada kimse aleyhte bir laf söylemedi. Dün bir milletvekili fuarın aleyhinde konuştu. Eskisi daha iyi dedi. İnsaf dinin yarısı... Bu ne deme? Ondan mı 2010 senesinden beri fuarın önünde kavşağa izin vermiyorsun ey sayın milletvekil? Biz adil davranarak, kul hakkı yemeden işimize bakıyoruz” diye konuştu.
 
ESKİ AK PARTİ’LİLERDEN HÜKÜMETE VERYANSIN
Oturumda söz alan eski AK Parti’li Bağımsız Meclis Üyesi Yusuf Kenan Çakar ise, belediyenin bütçesini ve ekonomik durumunu överek, “Belediyelerin başarılı sayılabilmeleri için bütçelerinde yüzde 30’larda yatırım yapması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 55’ler oranında yatırım oranı yakalamıştır. Büyükşehir Belediyesi gerçekten vatandaşa dokunan ve kente faydalı faaliyetler yürütmüştür. Rakamlara bakınca, tahmini bütçede Ankara’dan 125 milyon TL eksik gelmiş. Eğer bu rakamları doğru tahmin edip yazmış olsak yüzde yüz denk bir bütçe elde edecektik. 2014 yılında toplam borç 890 milyon lira civarında bir borç var. Bunun raylı sistem, fuar ve deniz ulaşımı için kullanılan kredi olduğunu biliyorum. Yapılan borçlanmalar gelir getirici faaliyetler içindir. Borçlanmalar personel giderleri ve akaryakıt giderleri için değildir. Mutlaka gelir getirici faaliyetler için yapılmalıdır. Türkiye’nin yüzde 80’inde belediyeler, yıllık bütçelerinin iki katı kadar borçlanmaktadırlar. Hatta yakın zamanda İzmir’i ziyaret eden bir belediye başkanının yıllık bütçesinin üç katı kadar borcu varken, buna karşı sizin ısrarla bu belediyeyi borçlandırmama girişiminizi görüyoruz. 2004 yılında belediyenin 1,8 katrilyon borcu varken, bugün gelir getirici yatırımlar için borç alınmasının lafı olmaz. Benim önerim, biraz daha borçlanın… Arkadaşlar bana eski grubuna muhalefet ediyor diyebilirler. Eski konuşmalarımda da bunu görebilirler. Bağımsız Meclis Üyesi Çakar’ın yanı sıra, yine eski AK Parti’li isimlerden CHP’li meclis üyesi Mehmet Aydoğan da İzmir’e karşı izlenen tutuma dair eleştirilerini dile getirerek, iktidar partisine yüklendi.
 
KÖKOĞUZ’DAN “İZSU” BOMBASI
Diğer yandan meclis oturumuna geç kalan ve toplantının yarısında meclis sıralarındaki yerini alan AK Parti’li meclis üyesi Ali Kökoğuz’un, İZSU’nun kesin hesap cetveli ile ilgili söz istemesi salonda gülüşmelere yol açtı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kesin hesap cetveli görüşüldüğü sırada “Son yarım saattir İZSU ile ilgili hiçbir şey konuşulmadı” diyen ve İZSU Genel Kurulu’na katıldığını sanan Ali Kökoğuz’un sözleri sonrasında salondaki gergin ortam yerini kahkahalara bıraktı.
 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Meclis onayına sunulan belediyenin kesin hesap cetveli AK Parti’li meclis üyelerinin ret oylarına karşın CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi. Buna göre, 2 milyar 530 bin TL’lik gelir bütçesinde yüzde 96’lık gerçekleşme sağlanırken, 2 milyar 985 bin TL olarak belirlen gider bütçesinde ise yüzde 80’lik başarı sağlandı. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün kesin hesap cetveli de AK Parti’den gelen ret oylarına karşı oy çokluğu ile kabul edildi.
 
DOĞAN’DAN FLAŞ ÖNERİ: BİRLİKTE OTOBÜSE BİNELİM
Geçtiğimiz Eylül ayında yürürlüğe giren aktarmalı sistemle ilgili sıkıntılar nedeniyle ESHOT’a ait kesin hesap cetveline ret oyu vereceklerini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Aktarmalı ulaşım sistemi nedeniyle hamile bayanlar ve yaşlı vatandaşlarımız duraklar arasında koşuşturuyor, vatandaşlarımız mağdur oluyor. Sistem sonrasında trafikte hedeflenen rahatlamayı gözlemleyemedik. Ulaşım ciddi anlamda zorlaşmaya başlamıştır. İzmirlilerin günlük yaşamı kolaylaşmamıştır. Bunu gözlemlemek için bir gün birlikte aktarma merkezine gidelim, birlikte yerinde inceleme yapalım. Sistem beklenen randımanı sağlayamamıştır” diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslendi.
 
“MESELE ÜZÜM YEMEK DEĞİL”
Eleştiriler sonrasında söz alan CHP’li Meclis Üyesi İsfahan Naki, “Arkadaşlar samanlıkta iğne arıyor, bulamayınca da böyle oluyor. Mesele üzüm yemek, ama üzüm çok güzel olsa da, arkadaşlarımız bağcı ile uğraşmak istiyorlar” şeklinde konuştu. ESHOT’a ait bütçe rakamlarıyla ilgili yorumlarda bulunan bağımsız meclis üyesi Yusuf Kenan Çakar da, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in son günlerde büyük tartışmalarına yol açan sözlerini hatırlatarak şunları dile getirdi: “Yarın iktidar değiştiğinde, İzmir’e izlenen tutum yine bu yönde olacaksa, ona karşı da parti rozetlerimizi bir kenara bırakarak birlikte mücadele etmeliyiz. Geçen gün bir televizyon programında Türkiye’nin ikinci büyük kentinin belediye başkanına soruyorlar, sizin 4-5 katrilyon borcunuz varmış diyorlar. Bu borç benim değil diyor ve kendisinden 21 yıl önceki belediye başkanın borcu olduğunu söylüyor. Topu taca atmaları siyaseten cevap vermiş olmak adına yapılmış bir konuşmadır. Ancak bu tutum realite, vicdan ve insafla uzaktan yakından alakalı değildir.” Çakar ayrıca, ESHOT’un kar amacı güden bir kurum olmadığının altını çizerek, sosyal devlet ilkesi gereği ücretsiz biniş yapan vatandaşların belediyeye getirdiği ek mali yükü de hatırlattı ve “Belediyeden ESHOT’a bu doğrultuda görev zararının kapatılmasına yönelik olarak para aktarılıyor. ESHOT’un mali yapısı geçmiş yıllarda çok kuvvetli değildi. Geçen yıl 30 milyon lira olan borç tutarı 12 milyon liraya düşmüş. Gittikçe iyileşen bir mali durum görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
YILDA YAKLAŞIK 400 MİLYON LİRALIK DESTEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün gelir gider rakamlarına yönelik yaptığı konuşmada, 90 dakika tek bilet uygulamasının İzmir’de devam edeceğini vurgulayarak, “Bu uygulama kentimizin yararınadır. Kanunen ücretsiz taşınan vatandaşlarımıza yaptığımız destek ortadadır. Aktarmalı sistemle yaptığız sübvanse de ücretsiz taşımalardan doğan 200 milyon liralık tutara yakındır. Dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bu katkılarımız devam edecektir” diye konuştu.
 
AK PARTİ HEM ELEŞTİRDİ, HEM DE “BORÇLANIN” DEDİ
Diğer yandan, mecliste AK Parti’li Hakkı Durmaz’ın Dünya Bankası tarafından Türkiye’ye yönelik hazırlanan ve Nisan 2015’te yayınladığı 12 yıllık raporu okuması tartışmalara yol açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın “Borçlu belediye” eleştirilerinin aksine, “Madem gücünüz var, üç katı kadar kredi çekme imkanınız var, neden borçlanmıyorsunuz da hükümet yatırım yapmıyor diyorsunuz'” diyen Durmaz’a tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, Türkiye’nin faydasına olan bir şeye neden karşı çıkalı? Başlangıçta bir sakatlık, bir araz var. Elmayı, armudu, fasulyeyi karıştırarak konuşuyor. Niye gocunalı? Biz aydan mı geldi? AKP hükümeti 12 yılda İzmir’e 7 milyar lira yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyesi 11 yılda 8 milyar 500 milyon TL yatırım yaptı. AKP iktidarı döneminde İzmir’in devlet bütçesinden aldığı pay yarı yarıya düşmüştür. Bu İzmir’e yapılan siyasi bir haksızlıktır diyorum. Burada siyasi davranılmıştır diyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl sürüm sürüm süründürüldüğünü mahkemelerden anlarsınız. Biz bunun edebiyatını yapmıyoruz. Benim arkadaşlarım 22 ay hapis yattı. Bu iktidar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni çete olarak nitelendirdi” dedi.
 
MECLİSTE “PARALEL” KAVGASI
Başkan Kocaoğlu konuşmasına devam ettiği esnada AK Parti’li meclis üyesi Çağlar Haspolat’ın “Paralel yapı” çıkışı meclis salonunda tansiyonun yükselmesine yol açtı. Kocaoğlu’na “Büyükşehir Davası’nda ben de yargılandım. Onu yapan paralel yapıydı. Şimdi siz onlarla yan yanasınız” diyerek seslenen Haspolat’ın, “AKP demeyin” sözleri sonrasında CHP ve AK Parti arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından AK Parti’li meclis üyelerine tepki gösteren Kocaoğlu, “Eğer lafla ak olunsaydı…. AKP iktidarında bugün paralel dediğiniz yapı ile kurduğunuz ilişkiler herkesin malumudur. Beraber yürüdünüz bu yollarda… Şimdi küstünüz, bize mi havale ediyorsunu? Başbakan Yardımcı’nız Bülent Arınç ne güzel söyledi sizin büyükşehir belediye başkanına… Mecliste şov yapıyorsunuz ve seçim öncesinde kavga çıkartmak istiyorsunuz. Herkes kimin cebine ne girdiğini, bu memlekette neler olduğunu, 17 Aralık’ları 25 Aralık’ları biliyor…” diye konuştu. Meclis salonunda uzun süren tartışmaların ardından oturuma ara verildi.

 
DOĞAN İZSU’YA BAKANLIĞI ÖRNEK GÖSTERDİ
Diğer yandan oturumda, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılına ait faaliyet raporu ve kesin hesap cetveli ile bilançosu da meclisin onayına sunuldu. AK Parti grubunun “Başarısız” diyerek ret verdiği bütçe rakamları ve faaliyet raporu CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi. İZSU Genel Müdürlüğü’ne ait rapor görüşüldüğü esnada söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin baraj yatırımları ve arıtma tesisleriyle ilgili yatırımlarını sorgulayarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın faaliyetlerini örnek gösterdi. Bornova Kavaklıdere’de inşa edilen arıtma tesisinde aradan geçen bir buçuk yıla karşın hiçbir çalışma yapılmadığını iddia eden Doğan’ın İZSU’daki kamu zararı iddiaları ve körfeze kirli su aktığına dair eleştirilerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sert yanıt geldi.
 
EROĞLU’NUN “BALIK TUTACAĞIZ” SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Doğan’ın sözlerine tepki gösteren CHP’li Muzaffer Tunçağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “31 Aralık 2012’de Gediz’de balık tutacağız” sözlerini hatırlatarak, İzmir’de hayati öneme sahip birçok su kaynağının altına kurban edildiğini söyledi. Tunçağ’ın “AKP iktidarının su anlamında ne kadar başarılı olduğu burada ortaya çıkıyor” şeklindeki konuşmasının ardından söz alan AK Parti’li Ali Kökoğuz, “Vatandaşlar İZSU’nun zorla ve zorbalıkla para topladığını iletiyorlar” dedi. Kökoğuz ayrıca kurum tarafından İzmirlilerden kanal bedeli ve benzeri ücretlerin haksız ve hukuksuz şekilde alındığını, bu paraların iade edilmesini istediklerini kaydetti.
 
GÜLMEKTEN BAŞKA VERECEK YANITIM YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurumun iyi yönetilmediği gerekçesiyle kesin hesap cetveline grupça ret oyu kullanacaklarını açıklayan Doğan’a verdiği yanıtta şunları kaydetti: “Merkezi hükümetin su konusunda bir planlama yapması lazımdır. Çamlı Barajı’na başlanmamış lafına benim gülmekten başka verecek yanıtım yoktur. Büyükşehir Belediyesi baraj havzasında altın aranmasına karşı çıkmıştır. Ancak bu izin alınmıştır. Ruhsat yetkisinin belediyeden valiliğe geçmesi ile birlikte Sayın Vali bir haftada maden ruhsatı vermiştir. “Ey belediye” değil…  Müsteşar nedir, çevre bakanlığı il müdürü nedir, görevi nedir, seçim arifesinde siyasi nutuk atmak mıdı? Bunların değerlendirilmesi gerekmektedir. Müsteşarın görevi  kolektörleri çalıştır demek değildir.  Zaten kolektörler çalışmaktadır. Madem bize ey belediye diyor, ey müsteşar, bu kolektörler çalışmasa ne olaca? Siyasi amaçla atayım, uçağa bineyim gideyim… Müsteşar ayrı bir şeydir. Müsteşar bir bakanlığın temel direğidir. Müsteşar siyasetçi değildir. Devlet memurudur. Devleti koruyacaktır. Tabii devletle her şey birbirine karışınca müsteşar da böyle çıkıp konuşma hakkını maalesef kendinde görüyor” diyerek dün ekonomicilerle bir araya gelen Müsteşar Mustafa Öztürk’ün ey belediye sözlerine tepki gösterdi.
 
BAKAN ŞİŞE SUYU İLE ŞOV YAPTI
“Arsenik konusu eski bir roman” diyerek konuşmasını sürdüren Kocaoğlu, “İzmirli bunun yanıtını 2009 yılında verdi. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Kızılırmak’ın suyunu içiyorum diyerek bakanlarla şov yaptı, ama şişe suyu içtiler. Ankara’da halen Kızılırmak’ın suyunu arıtacak bir arıtma yoktur.  Kavaklıdere’de bir toprak kayması oldu, üç aylık gecikme yaşandı, ama daha vakti var. Dördüncü fazda da önde gidiyoruz, yüzde 55 düzeyindeyiz. Açılışına gelir bizlere şeref verirsiniz, ne zaman açılacağını görürsünüz. Su kaçak oranı yüzde 33 düzeyindedir, Ahmet Priştina döneminde yüzde 66 idi. İzmir’in en büyük eksiği yağmur suyu ayrıştırma projesidir ve buna sıra gelmiştir. 21 ilçede arıtma tamamlanmıştır, 9 ilçede de çalışmalar devam etmektedir. Bazı ilçelerde yangın vanalarını ilçe belediyeleri “beleş su” diye kullanıyor. Bu doğru değil. Parti ayrımı yapmıyorum. Bunu herkes için söylemiyorum” diye konuştu ve AK Parti’li meclis üyelerine seslendi.
 
“TAHTALI İMARA MI AÇILACAK'”
Geçtiğimiz günlerde Tahtalı Baraj havzasının daraltılacağına dair açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy’a da tepki gösteren Kocaoğlu, “Havzayı imara açma gibi bir şey seziyorum ama niyet okumayayım dedim… En iyi korunan havza dedik ya… On gün sonra mimar belediye başkanımız Cemil Şeboy, havzayı  küçülteceğiz dedi. Mimarlık, şehir plancılığı ayrı şey, su ve havza ayrı şey. Bu Tahtalı havza sınırlarını İZSU değil, DSİ belirledi. Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim edeceksin... İZSU da suyu bilir ama en iyi DSİ bilir. Biz de yol yapıyoruz ama en iyi yolu Karayolları yapar. Biz de metro çalıştırıyoruz ama TCDD daha iyisini bilir. Yüz yıllık birikimi var. Kaynaklar civarından başlayarak, o bölgede ve  Menderes’te seçim öncesinde oy arttırmak için söylenen bir laftır ve lafı güzaftır. İzmir’in suyundan bahsediyoruz. Tahtalı havzasını korumakla görevli olan makamın başındayım. Ben siyaset yapmıyorum. İzmir’in su ihtiyacının yüzde 38’ini karşılayan barajın havzasından bahsediyorum” dedi ve İZSU’nun yatırımlarını anlatarak, kurumun başarılı bir yılı geride bıraktığını dile getirdi. 

6 SAAT SÜRDÜ
Toplantı 6 saat sürdü. Saat 18:00'da başlayan toplantı 00:10'da bitti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası