Ege Postası
Geri

Karabağlar'da toplu satış operasyonu: 14 taşınmaz için ihale

Karabağlar Belediyesi geçtiğimiz aylarda mecliste satış kararı aldığı taşınmazlar için yeniden ihaleye çıkıyor. İlçenin çeşitli noktalarında yer alan ve fiyatları 125 bin ile 360 bin lira arasında değişen 14 daire satacak olan belediye sağlanacak gelirle projelerine kaynak aktaracak. Karabağlar'da toplu satış operasyonu
Karabağlar'da toplu satış operasyonu: 14 taşınmaz için ihale
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2015 Cuma 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl belediyede yaşanan maddi sıkıntılar sonrasında alınan tasarruf tedbirleri kapsamında atıl durumda bulunan taşınmazlarını satışa çıkartan Karabağlar Belediyesi, lojman kullanımına ayrılan daireleri için alıcı arıyor. Belediyenin Eylül ayındaki meclis toplantısında büyük tartışmalara yol açan satış kararı sonrasında satış ilanı yayınlanan toplam 15 daireden 145 bin liraya bir taşınmazını satan Karabağlar Belediyesi, elinde kalan mülkler için 28 Mayıs tarihinde yeniden ihaleye çıkacak.  
 

 
SATIŞ KARARI TATIŞMALARA YOL AÇMIŞTI
Karabağlar Belediyesi geçtiğimiz dönem mülkiyeti kendisine ait arsalar üzerinde kat karşılığında yaptırdığı 14 daire için bir kez daha satış kararı aldı. Eylül ayında muhalefetin tepkiyle karşıladığı toplu satış operasyonu kapsamında aradığını bulamayan ve ancak bir daire satabilen belediye, 20 Mayıs 2015 Perşembe günkü encümen toplantısında kalan 14 taşınmaz için tekrar ihaleye çıkacak.
 
2 MİLYON 875 BİN LİRA GELİR SAĞLANACAK
Geçtiğimiz dönem meclis kararı ile satın alınan ve lojman kullanımına ayrılması planlanan 14 ayrı dairenin satışından 2 milyon 875 bin TL gelir elde etmeyi hedefleyen ilçe belediyesi, satış işleminden sağlanacak geliri ise önümüzdeki dönem hayata geçireceği çeşitli projelerine aktaracak. İhale kapsamında büyüklüğü 110 metrekare ile 215 metrekare arasında değişen, 125 bin liradan 360 bin liraya kadar fiyat belirlenen ilçenin çeşitli noktalarındaki 14 taşınmaz peşin olarak satılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası