Ege Postası
Geri

Bornova’da gaziler unutulmadı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında mareşal rütbesi ve gazi ünvanının verilmesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’de, Bornova’daki gaziler de unutulmadı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törende, vatan için canlarını ortaya koyan gazilere Türk milleti adına şükranlar sunuldu
Bornova’da gaziler unutulmadı
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Eylül 2015 Cumartesi 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Garnizon Komutan Temsilcisi Topçu Albay Yılmaz Akbaba, Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Kurucu Üyesi İrfan Gülyen Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Ece Baykal ‘Ya gazi ol ya şehit’ isimli şiiri okudu.
 

Gazi destan yazan kahramanın adıdır
 
Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Kurucu Üyesi İrfan Gülyen, gazilerin her zaman vatanın emrinde olduğunu söyleyerek, “Gazilik Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Gaziler olarak devletimizin şefkatli elini her an yanımızda ve milletimizin her ferdinin minnet duygularını yüreklerimizde hissediyoruz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman gazilere gönül pencerelerini açan, her türlü desteği sağlayarak toplum içinde onurlu yaşamasını sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 

Başkan Atila gazileri ağırladı 
Gazi Gülyen’in konuşmasının ardandan Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Garnizon Komutan Temsilcisi Topçu Albay Yılmaz Akbaba ile birlikte vatandaşların tebriklerini kabul ederek şükranlarını sundu.
 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila gazileri Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde ağırladı. Burada bir süre sohbet eden davetliler daha sonra birlikte Dramalılar Köşkü’ndeki Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası