Ege Postası
Geri

Bornova’da müzik kardeşliği

Bornova Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Hollandalı ve Türk çocuklar arasında müzik kardeşliği kurdu. Hollanda’daki Amsterdam Müzik Okulu öğrencilerini Bornova’da ağırlayan Başkan Sındır, Romanoro ve VBD gruplarının İzmirli öğrencilerle birlikte verdiği konserleri kardeşlik duygularını geliştirdiğini söyledi
Bornova’da müzik kardeşliği
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Nisan 2013 Pazartesi 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Bornova Belediyesi, yaşları 10 ile 17 arasında değişen, Amsterdam Müzik Okulu öğrencisi 15 çocuğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Bornova’da ağırladı. 5 günlük program kapsamında İzmir’e gelen aralarında Türk çocukların da bulunduğu Hollandalı grup, Ege’nin tarihi ve turistik bölgelerini gezdi. Naldöken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu ve Mevlana İlkokulu’nda konserler veren Hollandalı Romanoro ve VDB, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret etti.

Muharrem Candaş İlköğretim Okulu öğrencilerinin de katıldığı ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova hakkında çocuklara bilgi verdi. Bornova’nın 8 bin 500 yıllık tarihinin Yeşilova Höyüğü’ndeki kazılarla ortaya çıktığını, ünlü ozan Homeros’un ilçede yaşadığını anlatan Başkan Sındır, ilçe nüfusunun yasından fazlasının Romanoro ve VDB gruplarının şarkılarını söylediği Balkanlardan göç etmiş insanlardan oluştuğunu söyledi. Başkan Sındır, Amsterdam Müzik Okulu öğrencilerinden bundan sonraki senelerde de Bornova’ya gelmelerini istedi.

Amsterdam Müzik Okulu’ndan gelen Romanoro ve VDB müzik grupları 23 Nisan 2013 Salı günü saat 16.00’da Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda, aynı gün saat 18.00’de de Çamdibi Atatürk Parkı’nda Türk çocuklarla birlikte konser verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası