Ege Postası
Geri

Güzelbahçeliler’den turistik mağara turu

Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi’nin Turizm Haftası kapsamında düzenlediği “Mavi yeşil doğamız, Güzelbahçe sevdamız” adı altındaki etkinliğin ikinci gününde İnkaya Mağarası’na toplu gezi düzenlendi.
Güzelbahçeliler’den turistik mağara turu
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Nisan 2013 Pazartesi 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İl Genel Meclis Üyesi Atilla Çelikkesen, Belediye Meclis Üyesi Alpay Kandemir, Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar’ında bulunduğu yaklaşık 200 kişi Yelki’nin batısıdaki Kocadağ’da bulunan İnkaya Mağarası’na yürüdü. Yaklaşık bir saatlik tırmanışın ardından mağaraya varıldı. Burada mağaranın özellikleri incelendi, fotoğraflar çekildi ve Yelki’ye dönüldü. Burada konuklara gözleme, çay, ayran ikram edildi. Mağara gezisie Smyrna Dağcıcılık Kulübü’nden de yaklaşık 65 dağcı katıldı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, amaçlarının İnkaya Mağarası’nı turizmin hizmetine açmak olduğunu belirterek, “Kültür ve Turizm Bakalığı ile temasa geçerek, İnkaya Mağarası’ın tanıtımı konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

İNKAYA MAĞARASI NEREDEDİR, ÖZELLİKLERİ NEDİR'
Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nin batısındaki Kocadağ’ın doğu yamacında yer alan İnkaya Mağarası’nın yakınına kadar arazi taşıtı veya traktörle gidilebilir. Sonra dik ve makilik bir yamaçtan 20 dakika yürünerek mağaraya ulaşılabilir.
Mağaranın özellikleri: Toplam uzunluğu 222 m. olan mağaranın girişe göre en derin noktası -30 m dir. Genellikle yatay, kısmen de dikey tipinde kuru bir mağaradır. Mağara ısısı salonda 18’ºC, son kısımda 12’ºC'dir. Mağara içinden çıkan çanak ve çömleklerden tarihi dönemlerde yerleşme amacıyla kullanıldığı anlaşılmaktadır.
Jeoloji-Jeomorfoloji: Kretase yaşlı kireçtaşları içinde, birbirlerine kesen birkaç kırık boyunca gelişmiştir. Mağara dik bir inişten sonra, geniş bir salon halinde genişlemektedir. Salonun genişliği 20-20 m., tavan yüksekliği ortalama 5 m. civarındadır.Taban toprak ve molonlarla örtülüdür.Salon kenarındaki geçitlerle küçük süslü odacıklara geçilir. Salon güneye doğru tabanı eğimli bir galeriden devam eder. Galerinin sonunda 7 m. derinliğinde bir kuyudan mağaranın son ve en alt bölümüne inilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası