Ege Postası
Geri

Bornova’da teknoloji hizmetle buluştu

Son dört yılda yaptığı yatırım ve hizmetlerle vatandaşların yaşam kalitesini yükselten Bornova Belediyesi, teknolojiyi de yakından takip ediyor. Bilişim dünyasındaki yenilikleri hizmet alanlarında uygulamak üzere projeler üretiyor. Hizmet araçlarının çağa uygun hale getirilmesi sayesinde vatandaşlar belediyeye, belediye de vatandaşlara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor
Bornova’da teknoloji hizmetle buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2013 Çarşamba 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Hızla gelişen teknolojiyle birlikte hizmet alanlarında uygulamak üzere projeler üreten Bornova Belediyesi, İzmir'e öncülük ediyor. Bilişim dünyasındaki yenilikler yakından takip edilirken, hizmet araçları günümüze uygun hale getiriliyor. 

Bornova Belediyesi artık cebinizde

Akıllı telefonlar ve tabletler için İOS ve Android işletim sistemlerine uygun uygulama geliştiren Bornova Belediyesi, artık “e-belediye” hizmetlerini akıllı telefonlardan veriyor. Bornovalılar dünyanın her yerinden belediye hizmetleriyle ilgili bilgi alıyor, etkinlikleri takip edip programlarına ekliyor, vergi durumlarını sorguluyor, şikayetlerini fotoğraf da ekleyerek doğrudan başkana iletebiliyor. Uygulama bir kez açıldıktan sonra pek çok menü için internet bağlantısı gerektirmiyor. Bir diğer önemli özellik ise duyuruların cep telefonlarının ana ekranına uyarı olarak gelmesi. Yakın zamanda akıllı telefondan borç ödeme servisi de aktif hale gelecek.

EBYS sayesinde bir taşla iki kuş
Bornova Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) projesini hayata geçirerek yepyeni bir dönem başlattı. Yeni sistemle kağıt ve yazıcı toneri kullanımına son verilerek büyük tasarruf sağlanırken işler daha hızlı şekilde ilerliyor. Başkan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler ve imza yetkisi bulunan personel internetin olduğu her yerde resmi evrakları ‘e-imza’ ile onaylayabiliyor. Vatandaşların başvuruları ve talepleri büyük bir hızla cevaplandırılıyor. Online olarak ulaşılabilecek belgeler akıllı hale getirilerek bütün içerikleri sorgulanabilir hale geliyor.

Arşiv dijital ortama aktarılıyor
Vatandaşların işlerini hızlandırmak amacıyla belediye arşivinde bulunan ve uç uca eklendiğinde uzunluğu 3 bin 700 kilometreyi bulan 11 milyona yakın belge dijital ortama taşınıyor. Bornovalılar bu çalışma sayesinde belediye binasına gelmeden evlerindeki bilgisayarlarından internet aracılığıyla da her türlü belgeye ulaşıp işlem yapabilecek.

Sosyal medya her alanında
Hizmette hep daha hızlı olmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, özellikle sosyal medya olmak üzere interneti etkin bir şekilde kullanıyor. Facebook, twitter, youtube ve flickr gibi sosyal medya ağlarında, vatandaşın şikayet ve isteklerina doğrudan ve anında cevap veriliyor. Fotoğraf ve videolar kullanılarak duyuru ve bilgilendirme yapıyor.

Meydanlara LED ekran, hizmet binalarına Kiosk
Bornova Belediyesi verilen hizmet ve yapılan etkinliklerden vatandaşların haberdar olması ve daha etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla dört noktaya dev LED ekranlar yerleştirdi. LED ekranlar her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor.
Aynı amaçla Belediye hizmet binalarına da dokunmatik ekrana sahip ‘Kiosk’ adlı bilgisayarlar yerleştirildi. Bu sistemde Bornova Belediyesi’nin kurumsal dergi ve tanıtım kitapçıkları da görülebiliyor.

Hava Ölçüm Cihazı
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbondioksit salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır iddialı ve önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bornova'nın çeşitli yerlerine Hava Ölçüm Cihazı yerleştirildi. Bu cihazlardan alınan değerler LED ekranlar, kiosklar ve www.bornova.bel.tr adresi aracılığı ile vatandaş ile dakika dakika paylaşılıyor.

Telefon Şarj Ünitesi
Enerji verimliliği konusunda önemli bir çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, doğrudan vatandaşa yönelik hizmet projesi olarak ilçenin dört bir yanına güneş enerjisi ile çalışan ‘Cep Telefonu Şarj Cihazları’ yerleştirecek. İlk cihaz Bornova Meydanı’nda kullanıma sunuldu.

Muhtarlara bilgisayar ve telefon
Bornova Belediyesi, vatandaşın en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara sağladığı teknolojik olanaklarla hizmet kalite ve hızını daha da arttırdı. İlçe genelindeki 33 mahalle muhtarına Bornova Belediyesi tarafından dizüstü bilgisayar dağıtıldı. Muhtarlara ayrıca kendi aralarında ve belediye bürokratları ile ücretsiz konuşmalarına imkan sağlayan cep telefonu ve hatları da verildi.

Araç Takip Sistemi
Vatandaşa daha nitelikli hizmet verebilmek adına uyguladığı programıyla İzmir'deki ilçe belediyeleri arasında en yüksek bütçeye sahip Bornova Belediyesi tasarruf tedbiri uygulamalarında da en yeni teknolojilerden yararlanıyor. Araçlar GPS takip sistemi ile bilgisayar üzerinden takip ediliyor, navigasyon sistemiyle de gidilecek yere daha kolay ve kısa yoldan ulaşılıyor.

CEBİT’te yoğun ilgi gördü
Teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan Bornova Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını Cebit Bilişim Eurasia İstanbul - Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nda tanıttı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Bornova Belediyesi standından fuar süresi boyunca sosyal medya aracılığıyla çeşitli yarışmalar yapıldı, ödüller dağıtıldı.

Bornova'nın geleceği için bilişim
Daha hızlı ve kaliteli hizmet için projeler ürettiklerini ve teknolojiyi her aşamada değerlendirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bu alanda yaptığımız çalışmalarla sadece belediye hizmetlerindeki klasik yöntem anlayışı değiştirmekle kalmayıp verilen kaliteyi de yükseltiyoruz hem zaman hem de maliyet açısından önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Teknolojiyi adım adım takip ediyoruz, vatandaşımız için yararlı ne varsa hizmet için uygulamaya çalışıyoruz. 'Bornova'nın geleceği için bilişim' sloganıyla daha pek çok projeyi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası