Ege Postası
Geri

Bornova’ya hizmet yolunda bir ödül daha

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hizmet yolundaki projelere Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’in verdiği ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden kızlarıyla birlikte aldı.
Bornova’ya hizmet yolunda bir ödül daha
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mart 2016 Pazar 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SODEM Yerel Yönetim Ödüleri’nde Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ve spor alanında başvuru yaptığı projeler de büyük beğeni topladı. Sosyal alanda Down Sendromlu gençlerin çalışarak sosyalleşmelerini hedefeleyen Down Kafe, Üniversite öğrencilerine esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı veren Dost Kart ve İhtiyaç sahibi ailelerin insan onuruna yarışır şekilde kartlarına yüklenen bakiyelerle özgürce alışveriş edebilidiği Dost Market Projeleri tüm katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Spor kategorisinde ise Doğanlar’da ilk etabı tamamlanan Yeni Bornova Stadı, bu alanda büyük eksiklik yaşayan İzmir’in en önemli yatırımlarında biri olarak dikkat çekti.   “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi” Yerel Yönetim Ödülleri Yarışması’nda ödüe layık görüldü.

Pek çok alanda hayata geçirdiği proje, çalışma ve hizmeti aldığı ödüllerle taçlanan Bornova Belediyesi’ne bir ödül de Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’den geldi. Bornova Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe kredi kazanarak hayata geçirdiği başarılı çalışması “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi”, Bilgi İletişim dalında ödüle layık görüldü. Başkan Olgun Atila, bu önemli ödülü;  SODEM’in iyi proje ve uygulamalarının duyurulması, paylaşılması, belediye başkanları arasındaki ilişki ve iletişimin güçlendirilmesi, proje ve bilgi alışverişi gerçekleştirilmesi için Seferihisar’da gerçekleştirdiği belediyeler buluşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.


İZKA’dan kredi, SODEM’den ödül
Bornova Belediyesi İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı”na sunup 750 bin TL hibe kazandığı “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi”ni stratejik ortakları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile birilikte hayata geçirdi. Toplam bütçesi 1 milyon TL olan Proje’nin amacı; vatandaşların yerel yönetim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için belediye hizmetlerinin e-devlet uygulaması, internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması. Proje tamamlandığında bilgi işlem teknolojileri alanındaki yatırımlar bir adım öteye taşınarak birbirine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne bağlanacak. Böylece yerel yönetim hizmetlerindeki süreçler kısalacak, verilen hizmetlerin kalitesi artacak, kurumsal kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi mümkün olacak.

Diğer projeler de beğenildi
Her belediyenin sadece bir ödül alabildiği, SODEM Yerel Yönetim Ödüleri’nde Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ve spor alanında başvuru yaptığı projeler de büyük beğeni topladı. Sosyal alanda Down Sendromlu gençlerin çalışarak sosyalleşmelerini hedefeleyen Down Kafe, Üniversite öğrencilerine esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı veren Dost Kart ve İhtiyaç sahibi ailelerin insan onuruna yarışır şekilde kartlarına yüklenen bakiyelerle özgürce alışveriş edebilidiği Dost Market Projeleri tüm katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Spor kategorisinde ise Doğanlar’da ilk etabı tamamlanan Yeni Bornova Stadı, bu alanda büyük eksiklik yaşayan İzmir’in en önemli yatırımlarından biri olarak dikkat çekti.  



Ödüller hizmet yolunda motivasyonumuzu arttırıyor
Ödülü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova için ürettikleri projelerle daha önce de ödül aldıklarını hatırlatarak, “Kısa bir süre önce Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel yarışmalardan biri olan Golden City Awards,  ‘Konuşan Duvarlar Projesi’ni En İyi Kültür ve Sanat Projesi seçmişti. TMMOB’dan ödül alan ‘Geçmişten Günümüze Bornova’ Projesi de jüri özel ödülüne layık görülmüştü. Amacımız Bornova’daki yaşam kalitesini her anlamda daha da yükseltmek. Aldığımız ödüller bu yoldaki motivasyonumuzu daha da arttırıyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası