Ege Postası
Geri

Bozdağ: Kim dara düşse ve yardıma muhtaçsa Türkiye oradadır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın neresinde kim dara düşse ve yardıma muhtaçsa Türkiye’nin her zaman orada olduğunu ve sahip çıktığını söyledi. Yozgat Valiliği ve belediye başkanlığı tarafından Sorgun’da düzenlenen...
Bozdağ: Kim dara düşse ve yardıma muhtaçsa Türkiye oradadır
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 02:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın neresinde kim dara düşse ve yardıma muhtaçsa Türkiye’nin her zaman orada olduğunu ve sahip çıktığını söyledi.

Yozgat Valiliği ve belediye başkanlığı tarafından Sorgun’da düzenlenen 'Bozok Bereket Kervanı' iftarına katılmak üzere Yozgat’a gelen Bozdağ, iftar yemeği öncesi yaptığı kısa konuşmasında Ortadoğu ülkelerinde yaşanan sıkıntılara değindi.

Türkiye’de Ramazan ayının huzurlu bir şekilde yaşandığını, aynı huzurun diğer İslam ülkelerinde de olmasını istediklerini ifade eden Bozdağ, "Bugün biz Sorgun’da güzel bir akşamda iftar edebiliyoruz. Ama islam coğrafyasının farklı yerlerinde böyle bizim gibi huzur içerisinde iftarı bekleyenler her yerde bulunamayabiliyor. Bakıyorsunuz Suriye’de sıkıntı var. Orada insanlar bizm gibi huzur içinde iftar yapamıyorlar. Yine Mısır’da sıkıntı var, Irak’ta sıkıntı var, Somali’de sıkıntı var. Hasılı islam dünyasının dört bir yanında darda ve zorda olan insanlar var. Kimisi ölüm tehdidi altında kimisi başka problemler altında. Sorgun’da sizlerin bizlerin yaptığı gibi bir iftarı yapabilme imkanı bulamıyorlar. Dileriz ki onlar da bundan sonraki zaman içerisinde en azından bizler gibi huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle büyük bir sevinç içerisinde iftarlarını yapsınlar. Temennimiz odur, dileğimiz odur" dedi.

Türkiye olarak komşu ülkelerde barış, huzur ve kardeşliklik ortamının olmasını arzu ettiklerini kaydeden Bozdağ, "Türkiye olarak her zaman ülkemizde olduğu gibi komşularımızda da her yerde huzurun olmasını, barışın olmasını, kardeşliğin daha güçlü olmasını, birliğin ve dirliğin olmasını arzu ediyoruz. O yüzden de gerek Suriye’de olsun gerek Mısır’da olsun gerekse başka yerlerde olsun her zaman Türkiye ilkeli tavrını ortaya koymuş, çıkar esaslı bir yaklaşım değil, ilke esaslı, haktan yana, hukuktan yana ve insandan yana tavır koymuştur. Bizim bu tavrımız ecdadımızın bizden önceki zaman dilimleri içeirisinde benzer hadisler karşısında ortaya koyduğu tavırla da örtüşmektedir” diye konuştu.

Türkiye’nin her zaman mazlumun yanında yeraldığını söyleyen Bozdağ, "Irak’ta Saddam Halepçe’de katliam yaptığında 90’lı yılların başında Türkiye oradan imdat diye gelenlere de kapısını açmıştır. Bulgaristan’da dönemin yönetimi oradaki soydaşlarımıza baskı uyguladığında Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımıza da kapısını açmıştır. Bosna’da Kosova’da başka yerlerde evladı Fatihan katliama uğradığında sıkıntıya girdiğinde Türkiye onlara da kapısını açmıştı. Afganistan’da problem olduğunda Türkiye onlara da kapısını açmıştı. Kim başı dara giriyor ve imdat diyor, yardım istiyorsa Türkiye büyük millet olmanın, büyük devlet olmanın gereği olarak onlara her daim elini uzatmıştır. Bu bizim milletimizin medeniyet anlayışının bir gereğidir de. Aynı zamanda sadece büyük devlet olmanın değil, aynı zamanda Türk milletinin sahip olduğu medeniyet anlayışının bir gereğidir. Suriye’de yaşanan hadiseler nedeniyle darda ve zorda olan, ölümden kaçan insanlara bizim kapımızı kapatıp ölümle baş başa kalın demek bizm şanımıza da yakışmaz, milletimize de yakışmaz, tarihimize de yakışmaz, büyüklüğümüze de yakışmaz. O yüzden kapımızı açtık onlara, yer verdik, imkan verdik. İnşallah Suriye’deki sorunlar biter, oradaki kardeşlerimiz de gönül huzuru içerisinde memlketlerine dönerler" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yarınının bugünden daha iyi olacağını vurgulayan Bozdağ, "Türkiyemiz bugün iyi, yarın daha da iyi olacaktır, çünkü gelinen nokta güçlü bir Türkiye’nin yarınlara taşınması konusunda atılan adımlarla büyük bir ivme kazanmıştır. Yarınlar daha iyi olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası