Ege Postası
Geri

Bozdağ: Türkiye Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi kurulacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinasyon Ofisi'nin açılışına katıldı. Türkiye’deki yabancı öğrenci sayısının artması için çalışmalar yapıldığını...
Bozdağ: Türkiye Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi kurulacak
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2013 Cumartesi 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinasyon Ofisi'nin açılışına katıldı. Türkiye’deki yabancı öğrenci sayısının artması için çalışmalar yapıldığını belirten Bozdağ, Türkiye Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi adı altında yeni bir üniversite kurulmasına yönelik çalışmanın Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını söyledi.

İzmir’in uluslararası öğrenciler bakımından en çok tercih edilen iller arasında ilk üçte bulunduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 3 bini aşkın yabancı öğrencinin burada yüksek öğrenim gördüğünü kaydetti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinasyon Ofisi’nin uluslararası öğrencilerle irtibat sağlayan kurum olarak görev yapacağını, soydaşların oluşturduğu STK'lerle de köprü kuracağını aktaran Bozdağ, İzmir'in ardından başka şehirlerde de ofis açacaklarını belirtti. Yabancı öğrencilerden en çok pay alan ülkelerin başında ABD, İngiltere ve Fransa'nın geldiğinin, Türkiye’nin çok daha fazla öğrenci çekmesi gerektiğinin altını çizen Bozdağ, "2011 yılında Türkiye'de okumak için müracaat eden uluslararası öğrenci sayısı 9 binken 2012'de 45 bine ulaştı. 2013 rakamları bunun çok üzerinde. Bunların hepsi, Türkiye'nin artık uluslararası öğrencilerin tercih edeceği bir marka ülke haline geldiğini gösteriyor. 2013 yılında Türkiye burslarıyla okuyacak öğrenci sayısını 4 bin olarak belirledik." dedi. Bekir Bozdağ, özel ve vakıf üniversitelerin yabancı öğrenci kontenjanlarını arttırması gerektiğine de dikkat çekti. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan Türkiye Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi'yle ilgili de bilgi veren Bozdağ, öğrencilerinin tamamı ya da yarısının uluslararası olacağını belirtti. Bozdağ, İzmir'in EXPO 2020'yi kazanması için hükümet olarak büyük çaba harcadıklarını da sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen 6. Uluslararası Öğrenciler Fuarı’nın açılışına katıldı. İzmir'de üniversite ve dil eğitimi alan öğrencilerin stantlarını gezen Bozdağ, onlarla sohbet etti. Azerbaycan ve Türkmenistan’a ait şapkaları giyen Bozdağ, Sudanlı bir ailenin çocuğunu kucağına aldı. Bozdağ’ın, “Yabancı değiliz, ikimiz de aynı renkteyiz.” demesi gülümsemelere sebep oldu. Fuar açılışının ardından Bekir Bozdağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle düzenlenen bir toplantıya katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası