Ege Postası
Geri

Bozdağ’ı duygulandıran Kızılay görevlisi: Ekmek dağıtacak, aç kalacaklar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan Türk Kızılay personelini ziyaret etti. Somali’deki saldırıda yaralan Murat Demirbaş’ın "Türkiye ve Kızılay olarak ekmek dağıtacaktık. Şimdi Somalili kardeşlerim...
Bozdağ’ı duygulandıran Kızılay görevlisi: Ekmek dağıtacak, aç kalacaklar
Haberler / Politika
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan Türk Kızılay personelini ziyaret etti. Somali’deki saldırıda yaralan Murat Demirbaş’ın "Türkiye ve Kızılay olarak ekmek dağıtacaktık. Şimdi Somalili kardeşlerim aç kalacak." sözleri Bozdağ’ı duygulandırdı.

Pazar günü Somali’de meydana gelen saldırıda Kızılay görevlileri Fatih Çetin, Murat Demirbaş ve Kenan Kongur yaralanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Kızıla görevlileri Atatürk Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

"EKMEK DAĞITACAKTIK,YARIM KALDI"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali’de yaralanan Kızılay görevlilerini hastanede ziyaret etti. Ziyaret sırasında Murat Demirbaş’ın anlattıkları Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ı duygulandırdı.

Demirbaş, saldırı anını anlatırken "Kızılay Genel Kurulu’na canlı bağlantı yaptıktan sonra görev yerimize gidiyorduk. Çok şiddetli patlama oldu. Ben önde oturuyordum. Yanımdaki Somali’li şoförümüz hayatını kaybetti. Ben arabanın frenine basarak arabayı zorla durdurdum. Allah bizleri korudu." dedi.

Demirbaş, "Biz Somal’li kardeşlerimiz için gelen yeni gıda kolilerini dağıtmaya gidiyorduk. Somali’li kardeşlerimiz ekmek, makarna ve pirinç dağıtacaktık. Şimdi onlar aç kalacaklar, ona üzülüyorum” dedi. Demirbaş, “Devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Başbakanımıza, size ve Kızılay başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ambulans uçakla hemen bizi Türkiye’ye getirdiniz." diye konuştu.

Bozdağ, "Olaydan sonra ambulans uçakla yaralılarımızı hemen Türkiye'ye getirdik. Kendilerine Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Yine iyilik kervanında hizmetlerine devam ederler. Çünkü sadece Türkiye'nin içinde değil Dünya'nın her tarafında milletimizin ve ülkemizin iyilik elçileridir. Yaralı olmalarına rağmen hala Somali kardeşlerine ekmek dağıtamadıklarına üzülüyorlar." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası