Ege Postası
Geri

Bozkurt: Müzakerelerde bir faslın açılması memnuniyet verici

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinde 22. faslın açılmasının yankıları sürüyor. Hollanda İşçi Partili (PvdA) AP Milletvekili Emine Bozkurt, AB'in kararını memnuniyetle karşıladı.Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki...
Bozkurt: Müzakerelerde bir faslın açılması memnuniyet verici
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerinde 22. faslın açılmasının yankıları sürüyor. Hollanda İşçi Partili (PvdA) AP Milletvekili Emine Bozkurt, AB'in kararını memnuniyetle karşıladı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki temasları sonrasında Cihan Haber Ajans'ına konuşan Bozkurt, Türkiye ile AB arasındaki sürecin durdurulmamasından memnun olduğunu dile getirdi. Bozkurt "Türkiye gerçekten zor bir zamandan geçti. Süreç içerisinde; demokratikleşme, sivil haklar ve özgürlükler önemli bir konu idi. Görev yaptığım AP'da son dokuz seneden bu yana zaten bu temel haklar için, özgürlükler için, Türkiye'nin AB müzakeresini tam desteklemiş bir milletvekili olarak, tabii ki bu süreci bundan sonra da desteklemeye devam edeceğim. AP olarak Türkiye ile sürekli diyalog halinde olmamız lazım." dedi.

Emine Bozkurt, bundan sonra 23 ve 24. fasılların da açılmasını temenni etti. Bozkurt "Bu fasıllar tamamen temel haklar, demokratik haklar ve yargı reform hakları ile alakalı." ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs'ın birçok faslın açılmasını engellemesini 'çok gereksiz bir blokaj' olarak değerlendiren Bozkurt "Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini istiyoruz. Her sene raporlarımızda temel haklar ve yargı reformunun önemini vurguluyoruz. Ama o fasıl açılmıyor. Çokk garip bir durum." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası