Ege Postası
Geri

Bozyaka Hastanesi’nin kapatılmasına tepki: 'Hastaneme dokunma'

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılarak açılışına sayılı günler kalan Bayraklı Şehir Hastanesi’ne taşınmasına karşı imza kampanyası başlatan Karabağlar Kent Konseyi, İzmir Tabip Odası, sendika ve kitle örgütleri Bozyaka Eğitim ve Ataştırma Hastanesi'nde bir araya gelerek tepki gösterdi. Engelli Meclis Üyesi ve Gençlik Kolu Başkanı Fulya Darıcı ‘Hastaneme dokunma, Bozyaka Hastanesi kapatılmasın, süreç şeffaf yürütülsün’ sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
Bozyaka Hastanesi’nin kapatılmasına tepki: 'Hastaneme dokunma'
Haberler / İzmir
24 Ağustos 2023 Perşembe 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gönül MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 4 Eylül’de Bayraklı Şehir Hastanesi’ne taşınmasına karşı Karabağlar Kent Konseyi, İzmir Tabip Odası, sendika ve kitle örgütleri imza kampanyası başlattı.

Engelli Meclisi Üyesi ve Gençlik Kolu Başkanı Fulya Darıcı karara tepki göstererek ‘Bilindiği gibi; 2008 yılında 5747 sayılı kanunla kurulan Karabağlar ilçemizde yaklaşık olarak 500 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Ayrıca İzmir’de bulunan ilçeler arasında engelli birey nüfusunun en fazla olduğu ilçe Karabağlar’dır. Bu haliyle ilgili mevzuata ve standartlara göre kişi başına düşen sağlık alanı 1.5 m² olması gerekmektedir. Ancak mevcut durumda kişi başına düşen sağlık alanı, 0.54 m²’dir. Mevcut durum bu haliyle yeterli değilken, bir süredir kamuoyunda Bozyaka Eğitim Hastanesinin Bayraklı da yeni yapılan Şehir Hastanesine taşınacağı söylentisinin gerçekleştiği ve 4 Eylül de tamamen taşınılacağı bilgisi alınmıştır.Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 500 bin nüfuslu ve çoğunlukta dezavantajlı vatandaşımızın ikamet ettiği ilçemiz sınırlarında 40 yıldır hizmet vermektedir. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile beraber bölgemizin sağlık hizmetlerini belirli bir oranda karşılayabilirken, hastanenin taşınması sonucunda halkımız sağlık hizmetinden yararlanmada çok büyük bir kayıp yaşayacaktır’ dedi.

Bozyaka Hastanesinin tamamen yıkılacağı söylentilerine karşı Darıcı, hastanenin yıkılması durumunda doğacak hizmet açığının nasıl gidereleceğini sorarak’ En temel hakkımız olan sağlık hakkımızın eksik veya niteliksiz verilmesinin sonucunda can kayıplarına yol açacağı açıkça görülmektedir. Bu nedenle “HASTANEME DOKUNMA” diyoruz. Karabağlarlılar olarak halkımızın zaten yeterli olmayan sağlık hizmet hakkına erişiminin engellenmesi İSTEMİYORUZ! Biz bütün bu konularda yetkililerden açık, net ve ayrıntılı bilgi almak istiyoruz’ dedi.

Darıcı, yetkililere seslenerek şu soruları sordu:

• Hastane kampusundaki binalar tamamen yıkılıp, alan başka bir fonksiyona mı ayrılacaktır?

• Bozyaka Hastanesi yıkıldıktan sonra yeniden yapılacağı söyleniyor bu doğru mudur?

• Eğer bu doğru ise yapılacak binanın planlaması ve iş bitiş süresi nedir?

• Poliklinik hizmeti alanda bırakılıp, bazı bölümlerin Bayraklı Şehir Hastanesi ‘ne mi taşınılacaktır?

• Eğer bu seçenek geçerliyse İzmir ili merkezinin Konak Meydanı olduğu bilindiğinden ilçemizde yer alan söz konusu hastanenin kentin güney aksında yer alan bir hastanenin kentin en kuzeyine taşınması doğru bir planlama mıdır?

Bu kararın muhtemelen iyi niyetle, ancak İzmir’de yaşamayan, İzmir’le ilgili hiç bilgisi olmayanlarca alınmış olduğu düşünülmektedir.

Şehir Hastanesine gitmek isteyen hastalar nasıl bir ulaşım hizmeti ile oraya ulaşacaklardır? Henüz bir toplu ulaşım imkanı olmadığı şeklinde bilgiler duyulmaktadır.

Ayrıca günümüzdeki ulaşım hizmetlerinin ne kadar yüksek maliyetli olduğu bilindiğinden, Karabağlar ilçesinden şehir hastanesine ulaşım için birden çok toplu taşıma hizmetinden yararlanmak zorunda kalacağı açıktır.

Ulaşım masraflarının vatandaşlar tarafından karşılanıp karşılanmayacağı düşünülmüş müdür?

İlgili tüm kurumlarla ulaşım sorununun çözümü ile ilgili çalışmanız var mıdır?

Şehir Hastanesinin ruhsatla ilgili tüm kontrol süreçleri tamamlanmadığı ve tam anlamıyla hasta kabul süreçlerine başlayamayacağı bilgisi duyulmaktadır.

Bu durumda aradaki boşluk nasıl sonuçlanacaktır.

Mevcut randevu sistemi ile randevu alınmasında büyük zorluklar çekilmektedir.

Hali hazırda söz konusu hastanede sağlık hizmeti alanların durumu ne olacaktır? Tedavisi yarım kalan hastaların tedavisi nerde  devam edecektir?

Yine hastanemizden evde bakım hizmeti alanların durumu ne olacaktır?

Halkımız; “HASTANEMİZ NEREYE GİDİYOR, BİZ NE OLACAĞIZ?” diye sormaktadır'

Öte yandan Darıcı, Bozyaka Hastanesinin yıkılma süreci ile bölgede doğacak sorunların görülmesi ve çözüm anlayışının irdelenmesi gerektiğini belirterek ‘ Yoksullukla da mücadele eden halkımızın sağlık hizmetlerinden yoksunluğunu KABUL ETMİYORUZ! Bozyaka Hastanesi’nin çok yakın bir tarihte hizmet kapasitesini oldukça kaybetmesi ve bu konuda halkın eksik bilgilendirilmesi birçok şaibelere, dedikodulara yol açmaktadır. Halk bu anlayışta hem değersiz olduğunu hissetmekte hem de kaygılarıyla yalnız bırakılmaktadır. Yukarıda sorulan soruların ivedilikle cevaplanmasını talep ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her vatandaşın adil bir şekilde sağlık hizmetlerinden istifade etmesi, sağlık hizmetlerine erişebilmesi anayasal hakkıdır. Karabağlarda yaşayan vatandaşların bu anayasal haktan anlayamadığımız nedenlerle mahrum edilmesi kabul edilemez’ dedi.

 

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde son viraj!
AK Partili İnan Bayraklı Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek duyurdu: Vakit tamam
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası