Bu dernek gençleri kalkındıracak
Başkanlığını ve koordinatörlüğünü Sezer Dikici’nin üstlendiği Ege Kalkınma Ve Gelişim Derneği kuruluyor. Dernek, gençliği harekete geçirip, yerel, ulusal ve uluslar arası diyalog ağı oluşturmayı, hoşgörü, uzlaşma, barış kültürünü tesis etmeyi hedefliyor.
İZMİR - İzmir’de gençliği harekete geçirip kentin yerel değerlerini keşfederek ve bunu arka planda tutup yerel-ulusal ve uluslararası diyalog ağını oluşturmak, tarihsel referans değerleri bağlamında Smyrna değerlerini gerek yerelde gerekse bölgede inşa etmeyi hedefleyen Ege Kalkınma ve Gelişim Derneği kuruluyor.Dernek, bu faaliyetleri yerine getirirken, hoşgörü, uzlaşma ve barış kültürünü tesis etmeyi temel hedef olarak benimsiyor.
Başkanlığını ve koordinatörlüğünün Sezer Dikici’nin üstlendiği Ege Kalkınma ve Gelişim Derneği, sivil toplum kuruluşları, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Gençlik Meclisleri, siyasi partilerin gençlik kuruluşları ve uluslararası gençlik örgütleriyle beraber, özellikle de yurtdışından gelip başta İzmir ve Türkiye’nin farklı yerlerinde eğitimini sürdüren Uluslararası Öğrenci Dernekleriyle de iletişim kurarak çalışma yapacak. Dernek, öncelikle, dünya nüfusunun önemli kesimini oluşturan genç, kadın, engelli ve çocukların sorunlarının çzöümüne, yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde katkı verecek önemli bir kurum olmayı hedefliyor.
Dernek şu 10 maddede çalışma yürütecek
1 - Evsiz gençlerin sorunlarını çözmeye katkıda bulunacak etkinlikler ve eğitim programları geliştirmek.
2 - Gençlerin topluma kişisel ve toplu katılımlarını yurttaşlık bilincinin doğal bir sonucu olarak görmelerini sağlamak. Bu gönüllü katılımla onların kent yönetiminde ve hayatın her alanında katılımcı, yaratıcı, sorumlu ve hizmete yönelik bir anlayışla katılımını sağlamak ve bu amaçla Üniversitelerin işbirliğini sağlamak.
3 - Toplumun gelişiminin çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ve ekolojik kent kurma ilkeleri ile birleştirmek ve kentlerin sürekli bir gelişimi düzenine ulaşması yanında, insanın doğayla yakın ilişki içinde bulunmasının da önemli olduğu konusunda eğitim çalışmaları yapmak ve bu bilince sahip gençler ile yerel yönetimler ve üniversiteler arasında işbirliği sağlamak.
4 -Gençlerin bağımlılık, hoşgörüsüzlük, ve suç gibi toplumsal uzanımlı sorunlara karşı eğitimleri konusunda devletin politikalarını destekleyici yönde çalışmalar yapmak.
5 - İşsiz gençlerin iş ve meslek sahibi olmaları için iş dünyası ile ortak eğitim programları geliştirmek.
6 - Sokak çocukları ve evsiz gençlerin sorunları için iş dünyası ile ortak eğitim programları geliştirmek.
7 -Çalışma etkinliğinin yalnızca geçmişe dönük bir araç değil, toplumun gelişmesini de sağlayan bir olgu olarak değerlendirilmesine, gençlerin iş yaşamını anlamlı kılmalarına ve yaptıkları işlerden doyum sağlamalarına yardımcı olmak.
8 - Kentlerdeki genel sağlık hizmetlerinin daha verimli olması, daha geniş alana yayılması konusunda yapılan çalışmaları desteklemek ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yapmak.
9 - Irk, Köken, Dil, Din, Cinsiyet, Ekonomik durum, Kültürel yapı ve siyasi görüş farklılığı gözetmeksizin uyumlu ve mutlu bir toplum geliştirilebilmesi konusunda Devlet ve Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve İş dünyası ile dayanışma içerisinde olmak.
10- Avrupa Birliği katılım sürecinde Avrupa kurumlarını ve Avrupa Birliği ülkelerindeki gençlik çalışmalarını tanıtıcı, deneyim paylaşımına ve kapasite geliştirilmesine yönelik eğitim ve değişim programları gerçekleştirmek.