Ege Postası
Geri

Yolcu minibüslerine sivil polis denetimi

İZMİR'de, sivil trafik polislerinin 1 Mayıs'tan bu yana yolcu olarak minibüslere binerek yaptıkları denetimler sonucunda bin 647 adet trafik idari para cezası uygulandı.
Yolcu minibüslerine sivil polis denetimi
Haberler / İzmir
21 Haziran 2014 Cumartesi 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, her an trafikte bulunan ve diğer yol kullanıcılarından daha fazla trafik kazasına karışma riski taşıdığı ifade edilen ticari hatlı minibüsler üzerinde, "bir trafik kuralı ihlali yaptıklarında yakalanma olasılıklarını yüksek olduğu ve mutlaka cezalandırılacakları bilincinin oluşturulması" amacıyla 1 Mayıs'tan itibaren uygulama başlatıldı. Sivil trafik polisleri uygulama kapsamında minibüslere yolcu olarak binerek denetimlerde bulundu. Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu zamanlarda yapılan denetimlerde 1 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasında 'taşıma sınırı üstünde yolcu almaktan bin 553, indirme bindirme kurallarını ihlal etmekten 42, taşıt yolu üzerinde duraklamadan 12, şerit izleme ve değiştirme kuralını ihlalden 6, emniyet kemeri kullanmamaktan 4, trafik güvenliği yasaklarına uymamaktan 2 olmak üzere bin 763 minibüse toplamda bin 647 adet tarfik cezası kesildi. Denetlemede bin 619 minibüs şoförüne de trafik cezası uygulandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü "Trafik kurallarına karşı duyarsızlığın ortak kamu vicdanıyla aşılacağı" düşüncesiyle bu şekilde trafik denetimlerine devam edileciğini bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası