Ege Postası
Geri

Bu kez 8 Mart'ta farkındalık yaratacak: CHP'nin senarist başkanı

CHP İzmir'in başarılı ilçe başkanlarından Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, ülke genelindeki güncel siyasi olaylarla ilgili kısa metrajlı film ve tiyatro oyunu kaleme almaya devam ediyor. Tekin son olarak “Boyun Eğmeyen Kadınlar” adlı tiyatro oyununun senaryosunu yazdı. Oyun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde sahnelenecek. Bu kez 8 Mart'ta farkındalık yaratacak
Bu kez 8 Mart'ta farkındalık yaratacak: CHP'nin senarist başkanı
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2016 Salı 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, kentte farklı bir muhalefete ve çalışmaya imza ayıyor.

Tekin, ülke genelindeki güncel siyasi olaylarla ilgili kısa metrajlı film ve tiyatro oyunu kaleme alıyor. Partililer ise sahneliyor.

HEM FARKINDALIK HEM MUHALAFET
CHP Gaziemir, böylece ülke genelindeki bir olay için hem farkındalık yaratıyor hem de iktidara tiyatro sahnesinden muhalefet ediliyor.

DİREN - MADENCİ
İlk olarak ‘Canlı Dram Gazetesi’ isimli sokak tiyatrosunu yazarak senaristliğe adım atan Tekin, kaleme aldığı Gezi sürecini anlatan ‘Diren’ isimli kısa metrajlı film ve Soma'da yaşanan maden faciasına dikkat çeken 'Madenci’ isimli tiyatro oyunu ile büyük beğeni toplamıştı.



BOYUN EĞMEYEN KADINLAR
Tekin son olarak “Boyun Eğmeyen Kadınlar” adlı tiyatro oyununun senaryosunu yazdı. Oyun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde sahnelenecek.Oyunu Mustafa Seyhan Kurdağ yönetecek. Kurdağ, 'Madenci' oyununu da yönetmişti.

ARKA PLANDA KALAN KADINLARI VE AİLELERİNİ ANLATACAĞIZ
Tekin, 8 Mart'ta sahnelenecek “Boyun Eğmeyen Kadınlar” oyunu için, “ Cumhuriyet döneminden bu güne sanatta, bilim alanında, siyasi partide örgütlenmede aktif rol almasına rağmen arka planda kalan ve hiçbir zaman baskıya ve zulme boyun eğmeyen kadınların kendilerinin, ailelerinin yaşadıklarını anlatacağız” dedi.

ÖRGÜT DESTEK VERİYOR
Tekin, kaleme aldığı tiyatro oyunları ve kısa metrajlı filmlerinin siyasi ve güncel olaylarla ilgili muhalefet etme anlayışına dayandığını ifade etti, “ Üniversiteden beri yazıyorum. Her zaman güzel tepkiler devam edince ben de yazdım.İlçe örgütümüzde bu konuda çok destek oldu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası