Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de gündem o ilçedeki dosya!

CHP İzmir İl Binası’nda Çiğli mesaisi yaşanacak. İlçe yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmek istenen dört meclis üyesi ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu gün içinde il binasında komisyonla görüştü. Komisyon il yönetimine dosya sunacak. Meclis üyelerinin disipline sevk edilip edilmeyeceğiyle ilgili il yönetimi rapor doğrultusunda karar alacak. CHP İzmir İl Binası'nda Çiğli mesaisi
CHP İzmir’de gündem o ilçedeki dosya!
Haberler / Yerel Politika
29 Şubat 2016 Pazartesi 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI – CHP İzmir’de gündem Çiğli…

İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve yönetimi tarafından Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a grup ve meclis toplantılarında muhalif tutum sergiledikleri iddiasıyla meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ’ın disiplin kuruluna sevk edilmek istenmesi sonrası il yönetimi komisyon kurmuştu.

İlçe Sorumlusu Murat Öğüt, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Esin Doğan Metin ve İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat İrfan Can’dan oluşan komisyon hafta başı mesaisinde ilçe başkanı Mertoğlu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Komisyon önce Mertoğlu’nu dinledi. Öğleden sonra ise meclis üyeleri komisyonla görüştü.

Görüşmeler kritik önem arz etti.  Komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda il yönetimi dört meclis üyesinin disipline sevk edilip edilmeyeceğiyle ilgili karar alacak. 

NELER KONUŞULDU'

Mertoğlu'nun komisyon üyelerine dört meclis üyesinin grup toplantılarından belediye başkanı Hasan Arslan’a muhalefit duruş sergilediklerini, grup kararlarına da itiraz ettikleri gündeme getirdiği öğrenildi.

Meclis üyeleri ise daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da dile getirdikleri “ Belediye başkanına mesliste gündeme gelecek maddelerle ilgili soru soruyoruz yanıt vermiyor, bilgi vermiyor” eleştirilerine komisyonda da dile getirdikleri belirtildi.

Meclis üyelerinin ilçe başkanı ve yönetiminden bazı isimlerin beleidye başkanı Arslan'ın baskısıyla disiplin kararı aldığına dikkat çektikleri öğrenildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası