Ege Postası
Geri

Bu köyde Alevi ve Sünniler düğün, iftar ve cenaze törenlerini birlikte yapıyor

Isparta Aliköy'deki Alevi ve Sünniler asırlardır aralarında sorun yaşamadan düğünlerini beraber yapıyor, cenazelerini beraber kaldırıyorlar. Bu birlikteliği resmileştirmek içinde kısa bir süre önce eşit üyeli Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim...
Bu köyde Alevi ve Sünniler düğün, iftar ve cenaze törenlerini birlikte yapıyor
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Isparta Aliköy'deki Alevi ve Sünniler asırlardır aralarında sorun yaşamadan düğünlerini beraber yapıyor, cenazelerini beraber kaldırıyorlar. Bu birlikteliği resmileştirmek içinde kısa bir süre önce eşit üyeli Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneğini kurdular.

    Aliköy muhtarlığı ve dernek, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve siyasi parti temsilcilerinin de iştirak ettiği geniş katılımlı iftar düzenledi.

    Vali Memduh Oğuz, bu güzel tablonun bazı dış mihraklara verilecek en güzel cevap olduğunu ifade ederek bunun tüm Türkiye'de yaşatılması temennisinde bulundu. Yıllardır Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak istendiğini belirten Vali Oğuz, bu oyunlara gelinmemesini peygamberimiz bir, kitabımız bir, bayrağımız bir olduğunu vurguladı.

    Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Erkan Topçu, köyde bin 40 kişinin yaşadığı ve Aleviler ile Sünnilerin eşit sayıda olduğunu ifade ederek "Bizim köyümüz asırlardan bu yana kardeşçe yaşamıştır. Düğünümüz de birdir, cenazemiz de. Birileri çıkmış bu ülkede kardeşi kardeşe düşürmeye çalışmaktadır. Alevisi ile Sünnisi ile bu ülke bir bütündür kimse kimseyi birbirinden ayıramaz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası