Ege Postası
Geri

Bu okulda obeziteye sebzeli çözüm

ABD’de aşırı kilolu çocuk oranının son 30 yılda ikiye katlanması okul yetkililerini harekete geçirdi. New York’da 244 numaralı devlet ilkokulu yönetimi yemekhanede sadece sebzeli yiyecekler sunma kararı alarak ülke tarihinde bir ilke imza...
Bu okulda obeziteye sebzeli çözüm
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’de aşırı kilolu çocuk oranının son 30 yılda ikiye katlanması okul yetkililerini harekete geçirdi. New York’da 244 numaralı devlet ilkokulu yönetimi yemekhanede sadece sebzeli yiyecekler sunma kararı alarak ülke tarihinde bir ilke imza attı.

Öğrencilere hiçbir et çeşidi yedirilmeyen devlet okulundaki programa öğretmenler de derslerde sebzelerin faydalarını anlatarak destek oluyor.

Programın sebzeli yiyecek ikramından öte bir uygulama olduğunu anlatan Okul Müdürü Robert Groff, sağlıklı bir yaşam biçimi oluşturmaya ve öğrencilerine bu yaşamın faydalarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerden Anthony ise karardan memnuniyetini, “Salata büfesi çok güzel. İçinde havuç var ve ben havucu çok seviyorum.” şeklinde ifade etti.

Beslenme uzmanlarına göre sebze ağırlıklı beslenme ülkede çocuklar arasındaki obezite sorununa karşı etkili bir tedbir.

New York Sağlıklı Okul Yiyecekleri Koalisyonu Direktörü Amie Hamlin 8 yaşındaki çocukların kullandığı tansiyon ve kolesterol ilaçlarından hareketle bu yaş grubunda kalp hastalıklarının ne kadar ciddi bir risk oluşturmaya başladığına dikkat çekti.

Ailelerin yüzde 70’inin Asyalı ve Hint göçmeni olduğu okulda veliler de yeni uygulamadan mutlu. Bir anne, “Çocuklarım burada sağlıklı besleniyorlar. Dolayısıyla evde beslenme çantası hazırlamak zorunda kalmıyorum.” şeklinde konuşarak karardan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Sebze yemenin mecbur tutulmadığı okulda çok az öğrenci beslenme çantasında etli yiyecek getiriyor.

Programın başarıya ulaştığını gören New York’da sekiz okul daha aynı uygulamaya geçme kararı aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası