Ege Postası
Geri

Eroğlu: İrsen Küçük, UBP'ye zarar veren çok hata yaptı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük'ün Ulusal Birlik Partisi (UBP) yönetiminde halkın beklentilerine uymayan zarar verici çok hatalar yaptığını söyledi. Eroğlu, bu nedenle yeni dönemde Küçük'e destek olmadığını...
Eroğlu: İrsen Küçük, UBP'ye zarar veren çok hata yaptı
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük'ün Ulusal Birlik Partisi (UBP) yönetiminde halkın beklentilerine uymayan zarar verici çok hatalar yaptığını söyledi. Eroğlu, bu nedenle yeni dönemde Küçük'e destek olmadığını kaydetti.

KKTC'de Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki gerilim iyice kızıştı. Ülkede erken seçime gidilmesiyle ilgili olarak Eroğlu'nu sorumlu tutan Küçük'e bugün jet hızıyla cevap geldi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Eroğlu, UBP kurultayı sonrasında kucaklayıcı, bütünleştirici, birleştirici davranılsaydı işlerin bu noktaya gelmeyeceğini ifade etti. Bu görevin de UBP Genel Başkanı Küçük'e düştüğünü dile getiren Eroğlu, kendisinin birlik ve beraberlik için uyarda bulunduğunu fakat uyarısının dikkate alınmadığını vurguladı.

“ZARAR VERİCİ ÇOK HATALAR YAPTIĞINDAN DOLAYI KÜÇÜK’E DESTEK OLMADIM”

UBP kurultay süreciyle ilgili düşüncelerinin ortada olduğunu, açık konuştuğunu söyleyen Eroğlu, geçmişte İrsen Küçük’ün UBP Genel Başkanı seçilmesine büyük destek verdiğini ama son kurultayda ülke ve parti yönetiminde halkın beklentilerine uymayan zarar verici çok hatalar yaptığından dolayı, Küçük’e desteğini çektiğini aktardı.

Ahmet Kaşif’in kazanmasının daha iyi olacağı görüşünü ortaya koyduğunu ancak Başbakan İrsen Küçük’ün iddia ettiği gibi köy köy dolaşıp Ahmet Kaşif lehine propaganda yapmadığını anlatan Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı makamında görüştüğü kişilerin tabi ki olduğunu, bilinenler ve bilinmeyenler, açıklananlar ve açıklanamayanların yaşanarak kurultayın tamamlandığını söyledi.

“ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYANLAR BENİ SUÇLAMAYA KALKIYOR”

Birleştirici olmanın, sevgi saygı çerçevesinde bütünleştirmenin zor, yıkmanınsa kolay olduğunun altını çizen Eroğlu, “Maalesef kolay olan seçildi. Şimdi, üzerlerine düşenleri yapmayanlar, basit adımlarla bütünleşmenin sağlanması mümkünken adeta kopma yaşanmasını istercesine davrananlar beni suçlamaya kalkıyor. Bunu kesinlikle reddederim. Ben her zaman olduğu gibi bugün de açık konuşurum. Her gün kapım basına açıktır. Kim isterse usulü, adabı çerçevesinde bu kapıdan girer ve bana sorusunu yöneltebilir.” dedi.

Hayatının UBP’de geçtiğini sık sık dile getiren Eroğlu, UBP’ye zarar verebileceğini ifade edenlerin, bunu yayanların gerçek UBP’li olmadığını, art niyetli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Beni buralara getiren, Cumhurbaşkanı seçen halkım ve gerçek UBP’lilerdir. Ben, nankörlük yapmam, yapılanların değerini bilirim. Nankörlük yapanlar var mı diye sorarsanız elbette vardır ama ben değilim. "şeklinde konuştu.

“BENİM YAŞAMIMDA DARBE, DARBECİLİK YOKTUR”

UBP aleyhine güvensizlik önergesi verilmesi, erken seçime destek çıkılması konusunda bir çabası, yönlendirmesi ve desteğinin söz konusu olmadığını ifade eden Eroğlu, Demokrat Parti, Toplumcu Demokrasi Partisi ve UBP’li muhalifler denilen milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı’nda toplantı yapıldığının tamamen yalan olduğunu vurguladı.

'Saray darbesi’ diye yazanlar bana göre hayal kuruyorlar. Benim yaşamımda darbe, darbecilik yoktur, halka güven, halka inanç, demokrasi, insana sevgi, saygı, toprağımıza devletimize, halkımıza bağlılık vardır.” diyen Eroğlu, uzun yıllar kendisine politikada yol arkadaşlığı yapan kardeşleri ve dostlarıyla ülke konularını konuştuğunu, söz konusu milletvekillerinin de buna dahil olduğunu belirtti.

Başbakan Küçük’ün yasağına, şiddetli baskı ve kızmalarına rağmen çok sınırlı da olsa ara sıra bazı bakan arkadaşlarının Cumhurbaşkanlığı’na geldiğini belirten Eroğlu, 3’lü kararnameler gündeme geldiği zaman bu tür ziyaretlerin yapıldığını belirtti.

Önceki gün KKTC Meclisi'nde söz alan Başbakan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na ithafen Kıbrıs sorunun dış ülkelere gezi yapılarak anlatılması gerektiğini söylemiş ülkedeki seçim kaosunun nedenini ise Eroğlu'nun yürüttüğü politikalar olarak göstermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası