Ege Postası
Geri

Alman Kültür Konseyi uyardı: Kültürünüze sahip çıkın

Almanya’da ailelerin kültürüne sahip çıkmaması sebebiyle çocukların Alman kültürüne uzak kalması Alman Kültür Konseyi’ni endişelendiriyor. Konseyin başkanı Christian Höppner, ekonomik krizle birlikte Almanya’da kültürel faaliyetlere...
Alman Kültür Konseyi uyardı: Kültürünüze sahip çıkın
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da ailelerin kültürüne sahip çıkmaması sebebiyle çocukların Alman kültürüne uzak kalması Alman Kültür Konseyi’ni endişelendiriyor. Konseyin başkanı Christian Höppner, ekonomik krizle birlikte Almanya’da kültürel faaliyetlere ayrılan bütçede önemli bir azalma yaşandığını, ailelerin de hassasiyet göstermemesi karşısında kültürel zenginliğin kaybolmakla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Alman Kültür Konseyi, ekonomik krizle birlikte kültürel faaliyetlerin gerilemesinden şikayetçi. Konseyi özellikle kültürel mirasın çocuklara aktarılmasında önemli sorumluluklar üstlenmesi gereken anne-babaların tutumu endişelendiriyor.

Anne-babaların çocuklarına kültürlerini aktarırken hassas davranmalarını gerektiğini söyleyen Alman Kültür Konseyi Başkanı Christian Höppner, “Aile kültüre ne kadar sahip çıkarsa çocuğuna da o kadar aktarabilir.” dedi. Popüler kültüre karşı olmadığını, ancak bir çocuk dünyaya geldiği zaman farklı kültürel akımları bilmediğini ifade eden Höppner, “Ailenin kültürünü koruması ve çocuğuna aktarmasıyla çocuk kültürünü koruyabilir.” ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizle ve ailelerin kültürlerine verdikleri önemin azalmasıyla kültür zenginliğinin de kaybolduğuna işaret eden Höppner, “Kültür için siyasiler de daha çok sorumluluk almalı. Federal yönetim ve eyaletler işbirliğini artırmalı. Birçok yerel yönetimin maddi imkanı kültürel alt yapıyı yürütmesine fırsat vermiyor. Federal yönetim yerel yönetimlere daha fazla maddi kaynak aktarmalı.” diye konuştu.

Müzik kültüründen örnek vererek gelinen durumu gözler önüne seren Höppner, Almanya’da ilkokulların yüzde 80’inde müzik derslerinin boş geçtiğini, çocukların popüler kültür denilen öz kültürün parçası olmayan akımlara yöneldiğini dile getirdi. Eyaletlerin ekonomik krizle birlikte bütçelerinde tasarrufa gittiğini söyleyen Kültür Konseyi Başkanı, bütçesi ilk kısılan faaliyetlerin kültür faaliyetleri olduğunu ifade etti. Almanya’daki kültürel çeşitliliği ülkenin en önemli zenginliği olarak nitelendiren Höppner, kültürel eğitimin ve kültürün yaşanmasının toplumun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu kaydetti.

2013 yılında ‘kültürel eğitim’ sloganıyla kültür günleri düzenleyen Alman Kültür Konseyi, kültürel zenginliğin korunması ve kültürün kaybolmasına dikkati çekmek için ‘Kültürü Koru’ başlığı altında programlar organize ediyor.

21 Mayıs’ın Birleşmiş Milletler Dünya Kültür Günü olduğunu hatırlatan Kültür Konseyi Başkanı, aileler ve kültür derneklerinin kültürel çalışmalara destek vermelerini istedi.

Kültürel eğitim sloganla fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyleyen Alman Kültür Konseyi Başkan Yardımcısı Regine Mobius da, birincilik ödülünü ‘Kültür’ başlıklı bir resmin kazandığını açıkladı. Schramberg Friedrich Ebert Okulu’ndan Sarina Rall’in ‘Bizim sınıfta kültür birçok insanın bir arada, saygı ve arkadaşlık temeline dayanmasıdır’ temalı fotoğrafı Kültür Konseyi’nce birinci seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası