Ege Postası
Geri

Tacik lider Rahman, Babacan'ı kabul etti

İslam Kalkınma Bankası’nın toplantısı için Duşanbe’de temaslarda bulunan Başbakanı Yardımcısı Ali Babacan’ı Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, kabul etti. Tacik Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rahman ile Babacan,...
Tacik lider Rahman, Babacan'ı kabul etti
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İslam Kalkınma Bankası’nın toplantısı için Duşanbe’de temaslarda bulunan Başbakanı Yardımcısı Ali Babacan’ı Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, kabul etti.

Tacik Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rahman ile Babacan, Tacikistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri değerlendirdi. Taraflar, ülkeler arasındaki dostane ilişkilerin güven ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda sürdürüldüğünü belirtti.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Rahman’a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajları iletti. Babacan, Türkiye’nin Tacikistan ile ilişkilerine önem verdiğini söyledi.

Tacikistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği istikrarlı büyüyor. Son 5 yılda ticaret hacmi yüzde 90 oranda büyüdü.

Duşanbe’nin resmi verilerine göre, Türkiye ile Tacikistan arasındaki dış ticaret hacmi 2013 yılının ilk çeyreğinde 215 milyon dolar seviyesine ulaştı. Türkiye, Tacikistan’ın en önemli ticari ortaklarının başında geliyor.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası