Ege Postası
Geri

Türkiye, Belçikalı gençleri yakın takibe alacak

Türkiye, Suriye’ye geçmek isteyen Belçikalı gençleri yakın takibe alacak. Esed rejimine karşı savaşmak için son günlerde çok sayıda Belçikalı gencin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmesi iki ülkeyi bu konuda sıkı işbirliğine yöneltti.Belçika,...
Türkiye, Belçikalı gençleri yakın takibe alacak
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye, Suriye’ye geçmek isteyen Belçikalı gençleri yakın takibe alacak. Esed rejimine karşı savaşmak için son günlerde çok sayıda Belçikalı gencin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmesi iki ülkeyi bu konuda sıkı işbirliğine yöneltti.

Belçika, savaşmak için Türkiye’den Suriye’ye geçiş yapan Belçikalı gençler konusunda Türkiye’den hassasiyet göstermesini istemişti. Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joëlle Milquet, mevzuyu görüşmek için Ankara’da bulunuyor. Türkiye’de bulunan Belçika heyetinde başbakan yardımcısının yanında Federal Polis, devlet güvenlik teşkilatı ve askeri istihbarat yetkilileri bulunuyor. Belçika delegasyonu; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yanı sıra Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Sadullah Ergin ve Muammer Güler gibi isimlerle güvenlik konularını görüşecek.

Belçika basınına yansıyan haberlere göre Türkiye ve Belçika arasında Türkiye üzerinden Suriye’ye Esed rejimine karşı mücadele etmek için geçiş yapanlara yönelik bir mutabakata varıldı. Türkiye’nin Suriye’ye geçmek isteyen Belçikalı gençleri yakın takibe alacağı öğrenilirken, her iki ülkenin istihbarat teşkilatları temsilcilerinin yaz tatilinden önce Ankara ve Brüksel'de iki defa bir araya geleceği kaydedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP-C DE GÖRÜŞÜLDÜ

Belçika makamlarından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de temaslarda bulunan Belçika heyeti Suriye konusunun dışında DHKP-C terör örgütü gibi konuları da masaya yatırdı. Bakanlar arası görüşmelerde terörizmle etkin mücadele karşılıklı bilgi ve belge paylaşımı, uzmanlar arasında istişare toplantıları ve kolluk güçleri ile adli makamların düzenli periyotlarla bir araya gelmeleri konusunda bir uzlaşı sağlandı.

Bir süredir ülke gündemini meşgul eden Belçika’daki gençlerin devşirilerek Suriye’deki rejim aleyhtarı faaliyetlerde bulunmaları konusunda bir dizi tedbir hayata geçirilmişti. Buna göre 16 yaşın altındaki Belçikalı gençlerin Türkiye’ye seyahatlerine sınırlandırma getirilirken, Anvers ve Mechelen gibi Fas asıllı toplumun yoğun yaşadığı belediyelerde sakal bırakmaya başlayan gençler yakın takip altına alınıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası