Ege Postası
Geri

Anastasiadis, Avrupa'dan dayanışma istedi

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schuzl'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Anastasiadis, geçtiğimiz ay yapılan Eurogroup toplantılarında göremedikleri dayanışmayı bundan...
Anastasiadis, Avrupa'dan dayanışma istedi
Haberler / Dünya
22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schuzl'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Anastasiadis, geçtiğimiz ay yapılan Eurogroup toplantılarında göremedikleri dayanışmayı bundan sonra göreceklerini umut ettiklerini aktardı.

AP Başkanı Schulz ise AB'ye üye ülkeler ve birliğe bağlı kurumlar arasında karşılıklı güvene her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirtti. Schulz, AP'deki tüm siyasi grupların krizdeki Rumlarla dayanışma mesajı verdiğini vurguladı.

AVRUPALI LİDERLER VERGİ KAÇAKÇILIĞINI GÖRÜŞÜYOR

Bu arada Avrupa Konseyi, özellikle dev bilişim firmalarının vergi kaçırdığı iddialarının ardından ortak tavır belirlemek üzere toplandı.

Toplantıdan önce açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, vergi kaçakçılığı kadar önemli bir konunun da AB'nin güçlü bir enerji siyaseti geliştirmesi olduğunu söyledi. Samaras, "Birliğin kendi enerji kaynaklarını değerlendirmesi hem enerji güvenliği hem de doğru fiyatlandırma için hayati önemi haiz." dedi. Atina hükümeti, Kıbrıslı Rumların Akdeniz'de tek taraflı başlattıkları doğalgaz sondajı çalışmalarını Ege'de başlatmak istiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası