Ege Postası
Geri

Bu otoparklara ömür yetmez

İzmir’de kent genelinde yaşanan otopark sıkıntısının en başlıca göze çarptığı noktalardan birisi olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda mevcut bariyerli otoparklar ihtiyaca cevap vermezken, alanı kullanabilmek için sırada bekleyen bini aşkın araç sahibi ise “Belki de bir ümit” diyerek sabır göstermeye devam ediyor. İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen otoparklara abone olabilmek için başvuru yapan her bir abonenin kendisine özgü bir hikayesi bulunurken, araçlarını park etmek için yer isteyip 15 seneye yakın yer açılmasını bekleyenler dahi var. İçlerinde sıra geldiği gün vefat eden ya da “Ya çıkarsa” diyerek sıraya giren araç sahipleri, yetkililere çağrıda bulunarak çözüm isterken, yaşadıkları zorluğu ise “Milli Piyango’dan büyük ikramiye tutturmak bile daha kolay” diyerek tarif etti.
Bu otoparklara ömür yetmez
Haberler / İzmir
31 Ekim 2013 Perşembe 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Aylık abonman ücreti 160 TL olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki açık otoparklar 19 bloktan oluşurken, Üçkuyular-Karataş arasındaki güzergahta yer alan bölgede toplam 1939 araçlık park kapasitesi bulunuyor. Yüzde yüz dolulukla hizmet veren otoparklarda otomobillerini park etmek isteyen araç sahipleri, bu otoparklar ancak abonelik sistemi ile hizmet verdiğinden alanı günübirlik olarak da kullanamıyor. Yakın çevrede Göztepe Katlı Otoparkı haricinde park yeri de bulunmadığından, özellikle akşam mesai bitiminden sonra yollarda yoğun şekilde araç park ettiği ve park sıkıntısı yaşandığı da gözleniyor.

1167 ARAÇ SAHİBİ SIRADA BEKLİYOR

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Bariyerli Otoparkları içerisinde yer alan 1939 kapasite tamamen dolu olduğundan, otoparklardan faydalanmak isteyen araç sahipleri, sistem gereği İZELMAN A.Ş.’ye dilekçeyle abonelik başvurusu yapıyor. Abone başvurusunda bulunan aday, sırası geldiğinde İZELMAN A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne giderek sözleşme imzalıyor ve resmen park yerini kullanmaya başlıyor. Ancak, sırada bekleyen toplam 1167 vatandaş olduğundan, araç sahipleri yıllarca sıra beklemek durumunda kalıyor. Otoparklardaki hak sahipleri arasında devir işlemi söz konusu olmazken, konuttan taşınma, otoparkı kullanan kişinin aracını satması, hak sahibinin vefatı ya da benzeri durumlar sonrasında otoparklarda yeni yer açılıyor. Gelen başvuruların dilekçe sırasına göre değerlendirildiği süreçte, otopark için abonelik işlemini yapmayan adaylar olduğu takdirde, bir sonraki kişi yer almaya hak kazanıyor.

ÇOCUĞUNA ÇEYİZ OLSUN DİYE BAŞVURAN BİLE VAR

Sırada bekleyen 1167 başvuru sahibi arasında ise ilginç öyküler bulunuyor. Abonelik için başvuru yapanların büyük kısmı bu süreçten ve bekleme süresinden yana haberdar olduğunu belirtirken, “Elbet bize de sıra gelir” diyerek otoparkları kullanacağı günü beklemeye devam ediyor. Başvuru yapan araç sahipleri arasında, 10 ila 15 sene arasında bekleyenler de bulunurken, sırası geldiği gün vefat eden, “Geleceğe yatırım olsun” diyerek başvuran, “Bana kısmet olmaz, oğlum kullanır” diyen, otoparkı çocuğuna düğün hediyesi olarak düşünen, “Araba dayanırsa, sıra da gelirse kullanırız” diyen, “Hayatım beklemekle geçti” diyen, “Kısmetse emekli olunca bize de çıkar”, “Arabam yok ama yarın öbür gün alırsam, otoparkım da olsun” diyen araç sahiplerinin her birinin anlattığı trajikomik hikayeler ise fıkralara konu olacak cinsten. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yer alan bariyerli araç otoparklarında abone olmanın imkansıza yakın olduğunu belirten başvuru sahipleri, milli piyangodan yılbaşı ikramiyesi tutturmanın dahi daha kolay olduğunu da söyleyerek yerel yönetime ve İZELMAN A.Ş.’ye seslenerek, sahil şeridi üzerindeki otopark sıkıntısına çözüm bulunması için çalışma yapılmasını ve proje üretilmesini istediklerini de dile getirdi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası