Ege Postası
Geri

Bu yavrular, sıcak yuva bekliyor

Havaların ısınmasıyla birlikte Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde kalan sokak hayvanlarını sahiplenenlerin sayısında artış olduğu belirtildi.
Bu yavrular, sıcak yuva bekliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Temmuz 2013 Salı 08:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 2011 yılının ekim ayında hizmete giren bakımevinde ilk yıl 37, geçen yıl 69 sokak hayvanı sahiplendirilirken, bu yılın ilk altı ayında 55 kedi ve köpeğin sahiplendirildiği belirtildi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu yılın ilk altı ayında 499 kedi ve köpeğe kuduz, iç ve dış parazit ile karma aşı yapıldığını, 94 sokak hayvanının tedavi edildiğini 100 kedi ve köpeğin ise kısırlaştırıldığını açıkladı.

Bu arada Sokak Hayvanları Bakım Evi yetkilileri, başıboş köpeklerin artışına, sokaklardaki kontrolsüz beslenme ve kontrolsüz üremenin neden olduğu dile getirerek, şu uyarılarda bulundu:
“Vatandaşlar sokaklarda iyi niyetle besledikleri köpeklerin bir anlamda kontrolsüz biçimde üremelerine neden oluyor. Evde ya da bahçede bakılan evcil hayvanların aşılarının yapılmasına, kulaklarına küpe takılarak işaretinin yapılmasına, parazitlerle ilgili ilaçlamaya özen gösterilmesi gerekiyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası