Ege Postası
Geri

Buca Belediyesi kendi şirketini tahliye etmeye çalışıyor

Yaklaşık 14 milyon liralık borcu nedeniyle iflas bayrağını açmaya hazırlanan Buca-Mar'a bir darbe de Buca Belediyesi'nden geldi. Belediye, ödenmeyen kira borçları yüzünden açtığı davayı kazanınca, Buca Gölet Tesisi'ne el koymak için harekete geçti. Ancak tesisin ödenmeyen elektrik ve su borçları yüzünden el koyma işleminde yaşanan sıkıntı henüz aşılabilmiş değil
Buca Belediyesi kendi şirketini tahliye etmeye çalışıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Kasım 2013 Cumartesi 18:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Buca Belediyesi'nin başını ağrıtan konuların başında gelen Buca-Mar'la ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Buca Belediyesi'nin büyük ortağı olduğu şirketin SSK, vergi borçları, işten çıkartılan işçilerin kazandığı tazminatlar, avukatlık ücretleri, Buca Gölet tesisine alınan gıda malzemelerinin ödenmeyen paraları gibi konular yüzünden piyasaya yaklaşık 14 milyon liralık borcu olduğu öğrenildi. İflasın eşiğinde olan Buca-Mar şirketi Buca Gölet, Tenis Kulübü, Şirinyer Düğün Salonu, Şirinyer Parkı içindeki kafeterya, kreş ve 2 dükkanda Buca Belediyesi'nin kiracısı konumunda bulunuyordu. Kiralarını ödeyemeyen şirkete kendilerine hukuki bir sorun çıkmamasını isteyen Buca Belediyesi bürokratları tarafından 2012 yılında tahliye davası açıldı. İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi geçtiğimiz hafta içinde Buca Belediyesi'nin açtığı davada kararını verdi. 25.İcra Müdürlüğü kanalıyla Buca Gölet tesisine Buca Belediyesi tarafından alacaklarına karşılık el konulması kararı çıktı.

ANCAK BİR SORUN VAR
Bu hafta içinde Gölet'e ve tesisteki demirbaş eşyalara el koymak için harekete geçen Buca Belediyesi bürokratları bu amacına ulaşamadı. Gerekçe ise, el koyma işleminin yapılabilmesi için tesisin elektrik ve su borçlarının temizlenmesi gerekirken Buca-Mar şirketinin bu borçları temizleyecek gücünün olmamasıydı. Buca Meclisi'nde gerek AK Parti grubu gerekse Bağımsız üyeler tarafından sık sık eleştirilen Buca-Mar şirketinin zor durumda olduğu yaşanan olaylarla tescillenirken, önümüzdeki günlerde şirketin kiracı olarak bulunduğu diğer tesisler için de Belediye lehine karar çıkması bekleniyor.

BELEDİYE ŞİRKETE NE KADAR AKTARMIŞTI'

Buca Meclis'nde Buca-Mar'a aktarılmak istenen paralar uzun süre tartışam konusu olmuştu. Muhalefete rağmen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı 2011'de 3 milyon 250 bin lira, 2012'de 800 bin lira ve 2013'de yine 800 bin lira Buca-Mar şirketine kaynak aktarmıştı. 2014 tahmini bütçesinde de yine Buca-Mar şirketine aktarılmak için 800 bin lira ayrıldığı bilgisine yer verilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası