Ege Postası
Geri

Buca Meclisi'nde 490 milyon TL'lik ek bütçe kabul edildi

Buca Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısının 2'nci oturumunda, önceki mecliste komisyona sevk edilen 490 milyon TL ek bütçe talebi oy çokluğuyla kabul edildi.
Buca Meclisi'nde 490 milyon TL'lik ek bütçe kabul edildi
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2023 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi, Temmuz ayı ikinci Olağan Meclis toplantısı bugün Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleşti.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dünkü mecliste komisyona sevk edilen 490 Milyon TL’lik ek bütçe talebi oldu.

490 Milyon TL’lik ek bütçe talebi AK Parti ile CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olurken, ilgili önerge, AK Partili üyelerin 'ret' oylarına karşın, CHP üyelerin 'kabul' oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ekrem Gündoğdu ek bütçe talebini eleştirirken, "2023 bütçemizi 1 milyar 503 milyon gibi bir rakamla yapmıitı. O günde en büyük bütçeyi yaptığımızı gururla söylemiştik. Daha önceki bütçeleri incelediğimizde gelir olarak 690 milyon TL gider olarak da 810 milyon TL olmuştu. 120 milyon gibi bir açık vermiştik. Gerçekleşme oranı ise geçen sene yüzde 69'u gelir olarak gerçekleşmişti. Gider bütçemizin de yüzde 85 gerçekleşme oranı olmuştu. 490 milyon TL ek bütçe getiriyoruz. Bununla birlikte bütçe 2 milyar gibi bir rakama ulaşıyor. Burada İller Bankası gelir payımızın kesintiye uğradığını beyan etmiştiniz. Başkan olarak öngörüleri görmeniz gerektiğini hesaba katmalıydınız.  Bir şey hesaplarken bir liderin a, b, c planları olur. Biri sekteye uğrayınca diğerini devreye sokmak için. Biz siz de bunu göremedik. Belediyenin gelir-gider makasının daha çok açılacağını öngörüyoruz. Burada Cumhur İttifak'ı olarak bu bütçenin hayali olduğunu ve somut olmadığını ifade ediyoruz. Bunun için bütçeye oyumuz ret olacak" diye konuştu.

AK Partili Gündoğdu'nun eleştirilerine yanıt veren Başkan Kılıç "Dediğiniz gibi; 'geçmiş yönetim elimi kolumu bağladı' gibi bir cümle hiç söylemedim. Yatırımları öne çekmek için belediyeler borç alır. Bu çok doğal dedik. Şu anda hükümette ek bütçe hazırlığında, bunu bir gelir-gider açığı olarak değerlendirmemek gerek. Bir tahminde bulunulur ve yüzdelik olarak gerçekleşme oranına bakılır. Geçen dönem gerçekleşme oranımız yüksekti. Keşke enflasyon olmasa da kimse ek bütçe yapma gereği duymasa" dedi.

 

 

 

 

Buca Belediye Meclisinde 490 milyonluk ek bütçe talebi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası