Ege Postası
Geri

Buca'da hesaplar yapıldı

CHP Buca'da 24 Şubat'taki kongre öncesi sski İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş adaylığını resmen açıklarken sahada olan Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan’ın birleşme ihtimali her geçen gün artıyor. Adaylar ve onlara destek veren ekipler matematik hesabı yapmaya başladı. Gül, “ 185 imza var” derken, Uğraş’ın da 186 imzayı bulduğu ancak, Uğraş ve ekibinin şuana kadar rakam vermemesi ve imzaların sır gibi saklanmasının altında imza veren delegelerin baskı görmesini istememeleri yatıyor.Benzer ve Düşenkalkan birleşmesinden ise 120 delegelik bir güç oluşacağı iddia ediliyor.
Buca'da hesaplar yapıldı
Haberler / Yerel Politika
18 Şubat 2013 Pazartesi 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Buca İlçe Örgütü’nde yönetimde yaşanan istifaların ardından başlayan süreç 24 Şubat Pazar günü olağanüstü kongreyle sonlanacak. Eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş adaylığını resmen açıklarken sahada aday gibi çalışan Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan’ın birleşme ihtimali her geçen gün artıyor. Buca'da kongre öncesi adaylar ve onlara destek veren ekipler matematik hesabı yapmaya başladı.

KONGRE ÖNCESİ SON VİRAJ DÖNÜLDÜ

CHP Buca’da olağanüstü ilçe kongresi için son düzlük dönüldü. İlçe yönetiminde 9 üyenin istifa etmesi nedeniyle İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve yönetimin düşmesiyle başlayan süreç, Genel Merkez’in Bahri Dal başkanlığında Kayyum atamasıyla devam etmişti. 24 Şubat’taki kongre öncesi eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve bir önceki kongrede 10 oy farkla yarışı kaybeden İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş adaylığını resmi olarak açıklamışlardı. Gül ve Uğraş’ın ardından gözler sahada aday gibi çalışan Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan’a çevrildi. Salı ve Çarşamba günü gerçekleşecek toplantılar sonrası her iki adayında birleşmesine kesin gözüyle bakılırken, kongreye aday olarak girecek ismin Benzer mi yoksa Düşenkalkan mı olacağı henüz netleşmedi. Ancak kulislerden gelen bilgilerde ibrenin Düşenkalkan’a yönelik olduğu…

GÜL: 185 İMZA ELİMDE
Kongreye günler kala adaylar da delegelerle birebir görüşmelerini sürdürüyor. 385 delegenin sandık başına gideceği Buca’da matematik hesapları yapılmaya başlandı. Topladığı imza sayısını açık ve net bir şekilde dile getiren isim ise Bekdaş Gül oldu. "Resmi adaylık açıklamamdaki kitleyi herkes gördü" diyen Gül, “ Yanımda 135 delege vardı. Arkadaşlarımız saydı. Bana gelen de 185 imza var. Delegeye inanıyorum. Delegede süreçte yaşananları gördü. Partiyi düşüneceklerdir. Doğru bir karar vereceklerdir” dedi.

UĞRAŞ İMZALARI SIR GİBİ SAKLIYOR
Gül’ün bir kez daha rakibi olacak Umut Orkun Uğraş ise rakam vermekten kaçınıyor. Klasik bir siyasetçi olmadığının altını çizen Uğraş, “ Asıl olan sandıktır…Sandık bir partinin vicdanıdır. Ben kimseye imza verin demedim. Delege üzerinden pazarlıkta yapmadım” diyor ancak ilçe kulislerinde önemli bir iddia dolaşıyor. Uğraş’ın 186 imzayı bulduğu söylenirken, şuana kadar rakam vermemesi ve imzaların sır gibi saklamasının altında imza veren delegelerin baskı görmesini istememeleri yatıyor. Hem Gül’e yakın ve hem de belediyede yakını çalışan bir çok delegeden imza aldıkları öne sürülen Uğraş ve ekibinin süreçte Gül yönünde taraf olan Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın delege yönündeki baskısından endişe ettikleri, bu yüzden imzaları sır gibi sakladıkları ifade ediliyor. 

BENZER-DÜŞENKALKAN BİRLİKTELİĞİ 120 DELEGE
Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan cephesinde ise ayrı ayrı aday olmaları halinde yeterli delege desteğini alamadıkları için birleşme yoluna gidecekleri ihtimali kuvvetlenirken bu yapının içinde yer alan isimlerde toplamda 120 delegenin desteğini alacakları iddiasında bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası