Ege Postası
Geri

Buca'da seçime itiraz: CHP'li Duman törenleri erteledi...

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP Buca Adayı Görkem Duman oyların yüzde 41,85’ini alarak belediye başkanı olmuştu. Bugün saat 13.00’da mazbatasını almayı bekleyen Duman, yaptığı açıklamayla AK Parti Adayı Adnan Öztekin’in itirazları nedeniyle mazbata ve devir teslim törenlerinin ertelendiğini duyurdu. Öte yandan Duman, AK Partili Öztekin'e "Mazbatanın tarafımıza verilmesini engellemek suretiyle Buca halkının iradesine ipotek koymaya çalışan, tebrik mesajı yayınladıktan hemen sonra komik videolar çeken, kaybetmeyi bilmeyen AKP adayını kamuoyunun takdirine bırakıyorum." sözleriyle sert tepki gösterdi.
Buca'da seçime itiraz: CHP'li Duman törenleri erteledi...
Haberler / Yerel Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart 2014 Pazar günü Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına giderek 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçti. 

Buca’da CHP Adayı Görkem Duman, 119 bin 081 (%41,85) oy alarak yeni belediye başkanı olmuştu. 

Bugün saat 13.00’da mazbatasını almayı bekleyen Duman,  AK Parti Adayı Adnan Öztekin’in itirazları nedeniyle mazbata ve devir teslim törenlerinin ertelendi. 

"BU BİR SUÇTUR" 

AK Parti Adayı Öztekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Gördüğünüz gibi ilçe seçim kurulundayız. Biz buraya geldiğimizde sandık kurulu başkanlığı kurulu yokken arkadaşın bir tanesi çuvalları açmış, içerisinde işlem yapıyor. Biz gelene kadar neler oldu bilmiyoruz, neler çevrildi bilmiyoruz. Bu yüzden biliyorsunuz kurul olmadan sandıkların açılması, çuvalların açılması kanunen yasak. Ama görüntülerde gördüğünüz gibi arkadaşın bir tanesi çuvallar açılmış içerisinde elleri. Neler yaptığı bilinmiyor. Şu anda hepimiz buradayız.  1'inci bölgenin hakimi bizi dışarı çıkarmakta meşgul. Ama biz buraya gerekli bütün her şeyi yapıyoruz. İtirazlarımızı yapıyoruz. Bu tamamen bir suçtur. Kurul olmadan çuvalların açılması kanunen suçtur. Bu yüzden biz  Yüksek Seçim Kurulu'na itirazımızı yapacağız. Bunun kamuoyunda bilgilendirmek istiyorum. Burada oylarımız çalındı. Oylarımızı değiştirildi. Arkadaşlar bütün kamuoyuna duyuruyorum. Ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız arkadaşlar. Hakkımızı arayacağız. O yüzden bütün Buca kamuoyunun arkamda olmasını istiyorum. Kanunen yapılan bir suçtur arkadaşlar. Bu fotoğraflar da bunun canlı kanıtı. Takipte kalın gerekli hukuki süreci başlattık, detaylı açıklamalarımızı yapacağız. Bucalıların hakkını kimseye yedirmeyiz!" diye konuştu. 

"İPE SAPA GELMEZ, İFTİRALARLA..."

Öztekin'in açıklamasının ardından sosyal medya hesabından tepki gösteren Duman, "Değerli Bucalı Hemşehrilerim, 04 Nisan Perşembe saat 13.00 itibarıyla mazbatamızı alacağımızın tarafımıza bildirilmesinden sonra kamuoyuyla bu bilgiyi paylaşmıştık. Fakat seçimi kaybeden AKP adayı Adnan Öztekin'in bir takım ipe sapa gelmez, aslı astarı olmayan, iftira ve suçlamaları ve itirazları sonrasında ilçe 2. seçim kurulu itirazı değerlendirmeye almış ve henüz karar vermemiştir. Dolayısıyla bugün saat 13.00'te düzenleyeceğimiz mazbata teslim ve 17.00'de düzenleyeceğimiz devir teslim törenlerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Mazbatanın tarafımıza verilmesini engellemek suretiyle Buca halkının iradesine ipotek koymaya çalışan, tebrik mesajı yayınladıktan hemen sonra komik videolar çeken, kaybetmeyi bilmeyen AKP adayını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz" dedi. 

Resim

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası