Ege Postası
Geri

Buca’da engellilere iş fırsatı

Buca Belediyesi, Buca Engelliler Derneği ve Konak Rotary Kulübü Derneği ile yepyeni bir işbirliğine imza atarak, engelli vatandaşları meslek sahibi yapmak için harekete geçti. Protokol imzalandı
Buca’da engellilere iş fırsatı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Aralık 2016 Pazartesi 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Buca Belediyesi, Buca Engelliler Derneği ve Konak Rotary Kulübü Derneği işbirliği ile engellileri meslek sahibi yapmaya yönelik yepyeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buca Engelliler Derneği ve Konak Rotary Kulübü Derneği tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’na sunulan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Arttırılması” projesinin hibe desteğine hak kazanmasıyla ivme kazanan proje Buca Belediyesi’nin derslik desteği ile hayat buldu. 

100 Bin Euro bütçeli projenin protokol imza töreni Buca Belediyesi Başkanlığında yapıldı. Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Konak Rotary Kulübü Derneği adına Tayfun Şenol’un ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina tarafından imza altına alınan işbirliği protokolü ile 35 engelli vatandaş verilecek eğitimler sonunda iş sahibi olabilecek.

Proje kapsamında, Buca Belediyesi Çamlıkule Eğitim Merkezi’nde açılacak sınıfta engelli vatandaşlara web tabanlı mesleki eğitim programları verilecek. Eğitimlerini tamamlayan vatandaşlar sertifika alarak iş hayatına atılabilecek.   

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası