Ege Postası
Geri

Bucalı kadınlara 4 aylık insan hakları eğitimi

Kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla çalışmalar yapan Buca Belediyesi, bu kez kadınların insan hakları konusunda bilinçlenmelerini sağlayacak eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlenen ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’ (KİHEP) kapsamında 17 kadın, 16 hafta boyunca insan hakları konusunda kapsamlı bir eğitim alacak. 4 ay sürecek eğitimin ilk gününde kadınları yalnız bırakmayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Kadın hakları ve kadının bu ülkedeki konumuna karşı olan mücadelemiz hep devam edecek” dedi.
Bucalı kadınlara 4 aylık insan hakları eğitimi
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Aralık 2015 Cuma 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddet olaylarının artması nedeniyle Buca Kent Konseyi ile işbirliği yaparak ilçede yaşayan kadınları insan hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla eğitim programı başlattı. ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’ (KİHEP) kapsamında, Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlenen ve Bucalı 17 kadının eğitim alacağı programın eğitmenliğini KİHEP gönüllüsü Avukat Sevgi Bimbir yapacak. Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen program kapsamında kadınlar haftanın bir günü 4 saatlik eğitimlere katılacak. Eğitim programını tamamlayan kadınlara sertifika verilecek.

“EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ BELEDİYEMİZ”
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar da Buca’nın mücadeleci kadınlarını ilk ders gününde yalnız bırakmadı. Bu mücadelede en büyük destekçilerinin Buca Belediyesi olduğunu söyleyen Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar, Başkan Piriştina’ya desteklerinden dolayı tüm kadınlar adına teşekkür etti.

PİRİŞTİNA: KADIN HAKLARI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Kadın hakları ve kadının ülkemizdeki konumuyla ilgili mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Piriştina “Umuyorum bu tip eğitimlere hiç ihtiyaç duyulmaz. Ama bizler, kadının verimliliğini, duygusunu, aktif olmasını ve hukuksal mücadelesini güçlendirmeye çalışıyoruz. Biz kadınlara çok güveniyoruz, çok inanıyoruz. Ülkemizin verdiği her türlü mücadeleyi ben inanıyorum ki kadınlar ile kazanacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası