Ege Postası
Geri

Bülent Arınç: Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş - Galatasaray derbisinde yaşanan olayları 'barbarlık' olarak niteledi. Arınç, “Hiç kimse mazeret olarak hakemin hatalarını saymaya kalkmasın. Bir futbolcunun özellikle Melo’nun taraftarları...
Bülent Arınç: Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş - Galatasaray derbisinde yaşanan olayları 'barbarlık' olarak niteledi. Arınç, “Hiç kimse mazeret olarak hakemin hatalarını saymaya kalkmasın. Bir futbolcunun özellikle Melo’nun taraftarları tahrik eden davranışından yola çıkarak bu eylemlere hak verdirmesin. Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez.” dedi.

Dünya Vakıflar Konferansı'nın açılışına katılan Bülent Arınç, basın mensuplarının dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili soruları cevapladı. Galatasaray Beşiktaş derbisinde yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti: “Maçın bitimine bir dakika kala saha sızan, atlayan, önüne gelen tahrik eden futbolcuları, polisleri korkutmaya çalışan ve maçın tatil edilmesine neden olan acı, çirkin, korkunç olaylar yaşanıyor. Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi bu olay sadece Türkiye’de spora olan ilgiyi veya sportif karşılaşmalarda heyecanın, taraftar kitlesinin masum duygularını köreltmenin ötesinde dünyaya karşı itibarını da zedelemiştir. Yani sportif müsabakalarda hiç arzu edilmeyen bu holigan görüntüleri maalesef hepimizi üzmüştür.”

İki kulübün de bu işe dahil olmadığının rahatlıkla ifade edilebileceğini söyleyen Arınç, "Onlara böyle bir yakıştırmayı hiç kimse yapamaz. Orada 80 bine yakın taraftar ve seyirci kitlesi var. Bunların yüzde 90 yüzde 95’ini bu olaylarla hiç ilgisi olmayan tertemiz bir kitle olarak selamlamak istiyorum. Ama görünüyor ki 3- 5 bin kişi böylesine taşkınlık yapmak için, böyle provaktif bir eylemde bulunmak için içeriye sızmış veya bunların içeriye sızmalarına gözler kapanmış dolayısıyla kapasiteden fazla seyirci alındığına göre bunların biletlerinin nasıl temin edildiği, içeriye nasıl girdiği, son dakikada böyle bir eylemi nasıl yaptıkları konusunun yargı yoluyla mutlaka takip edilmesi lazım. Bir kulüp mutlaka ceza alacaktır bazı kararlar alınmış olacaktır. Yaşanmış olan olaylar önemlidir, üzüntü vericidir, çirkindir. ” ifadelerini kullandı.

Statlarda bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Arınç, “Hiç kimse mazeret olarak hakemin hatalarını saymaya kalkmasın bir futbolcunun özellikle Melo’nun taraftarları tahrik eden davranışından yola çıkarak bu eylemlere hak verdirmesin. Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez. Bu olayların sorumluları bulunmalı, temizlenmeli, futbol müsabakalarına bir daha giremeyecek bir noktaya gelmelidir.” şeklinde konuştu.

"MERKEL, TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞUNA DAHA FAZLA ÖNEM VERECEKTİR"

Almanya’daki seçimleri de değerlendiren Arınç, söyle devam etti: “Almanya, Türkiye'ye yakından ilgili bir ülkedir. Görünen o ki Merkel yeniden bir koalisyon kuracaktır. Bunlar Almanya’nın iç meseledir. Seçim sonucunda başarılı olan Merkel’i tabi ki kutlamak isterim. Bu seçimin Türkiye ile Almanya arasında olan ilişkilerde yeni bir ivme kazanmasını, başarılı sonuçlar vermesini dilerim. Türkiye açısından hiçbir kaybımız olmaz mutlaka kazanımlar olacaktır. Merkel Türkiye’nin dostluğuna ve Türkiye ile işbirliğine daha fazla önem verecektir diye düşünüyorum."

Demokratikleşme paketi hakkında da konuşan Arınç, “Başbakanımızın yeni açıklayacağı bir demokratikleşme projesi var. Bunun için bir haftaya ihtiyacımız var. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakan 30 Eylül’de bu konuda bir açıklama yapacağını ve basın toplantısıyla duyuracağını daha önce belirtti.” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası