Ege Postası
Geri

SEKBİLDER okuma salonlarından büyük başarı

Ekonomik durumu yerinde olmayan öğrencilere kapılarını açan Siirt Eğitim Kültür Bilim Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEKBİLDER) okuma salonları, başarı çıtasını her geçen yıl yükseltiyor. Bu yıl 356 öğrenci, bir üst öğretim...
SEKBİLDER okuma salonlarından büyük başarı
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekonomik durumu yerinde olmayan öğrencilere kapılarını açan Siirt Eğitim Kültür Bilim Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEKBİLDER) okuma salonları, başarı çıtasını her geçen yıl yükseltiyor. Bu yıl 356 öğrenci, bir üst öğretim kurumunu kazanmanın sevincini yaşıyor.

Siirt genelindeki 20 okuma salonu ile 2 bin 500 öğrenciye ücretsiz eğitim veren okuma salonları, bu yıl yüzde 70′lik başarı oranı yakaladı.
SEKBİLDER Okuma Salonları Genel Koordinatörü Ali Dutar, yaptığı açıklamada, Siirt’te maddi durumu iyi olmayan öğrencilere sahip çıkmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Bu yıl SBS’deki başarılarını da açıklayan Dutar, şöyle konuştu: “Geçen yıl tercihli okullara 230 öğrencimiz giderken bu yıl bu rakam 356 oldu. Başarı çıtamız her geçen yıl yükseliyor. Bu yıl salonlarımıza devam eden öğrencilerimiz 8 fen lisesi, 4 kolej, 11 anadolu öğretmen lisesi, 29 anadolu sağlık meslek lisesi, 194 anadolu lisesi, 81 anadolu imam hatip lisesi ve 29 meslek lisesi kazandı. 2013-2014 eğitim öğretim yılı için kayıtlarımız devam ediyor. Salonlarımız, merkezi yazılı sınavlarına göre döküman hazırlıklarını tamamlamıştır.”

ÜCRETSİZ EĞİTİM

SEKBİLDER’in eğitim sistemi hakkında da bilgi veren Dutar, derneğin okuma salonlarında derslerin, dershane sistemi gibi işlenmekte olduğunu söyledi. Okuma salonlarında beş ana ders olan Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerini verdiklerini belirten Dutar, “Ders etkinliklerimiz hafta sonu olup, hafta içi ise etütlerimiz ve sosyal aktivitelerle öğrencilerimiz desteklenmektedir. Ders ve aktivitelerimiz tamamen ücretsizdir. Öğrencilerimize sadece dershane hizmeti vermiyoruz, öğrencilerimize seminer ve gezilerle yaşanmış tecrübeleri aktararak geleceğe daha iyi bakmalarını sağlıyoruz. Ders dışı faaliyetlerle öğrencilerimize iyi birey olma, milli manevi değerleri tanıma ve kazanma çalışmaları yapmaktayız. Öğretmenlerimiz, öğrencileri evinde ziyaret etmekte ve ailelere öğrencinin durumu hakkında bilgi vermektedirler. Bu ziyaretler, aileleri çok memnun etmekte ve öğrencilerimizin ders başarılarına olumlu olarak yansımaktadır. Ayrıca, velilerimize yönelik yapmış olduğumuz aile içi eğitim seminerleriyle öğrenci yetiştirme, etkili anne baba olma gibi konular anlatılmaktadır.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası