Ege Postası
Geri

İpek Üniversitesi öğrencilerine OSCAR yolunu açtı

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan İpek Üniversitesi, Oscar adayları yetiştiren University of Southern California ile anlaşma imzaladı. Geleceğin Oscar adayı öğrenciler, USC öğrencileri ve mezunları ile aynı eğitim programından yararlanacak....
İpek Üniversitesi öğrencilerine OSCAR yolunu açtı
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan İpek Üniversitesi, Oscar adayları yetiştiren University of Southern California ile anlaşma imzaladı. Geleceğin Oscar adayı öğrenciler, USC öğrencileri ve mezunları ile aynı eğitim programından yararlanacak. Hollywood'da staj yapabilecek.

İpek Üniversitesi, Oscar ödüllerini veren vakfın kurduğu University of Southern California (USC) ile anlaşma imzaladı. USC ile İpek Üniversitesi arasında yapılan anlaşma sayesinde Türkiye'nin ilk Sinema Sanatları Fakültesi'nde lisans, yüksek lisans, sertifika programları USC ile birlikte gerçekleştirilecek. Türkiye'nin Oscar adayları USC öğrencileri ve mezunları ile aynı eğitim programından yararlanacak.

Anlaşma ile İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi ve İstanbul Sinema Akademisi'nin teknik altyapısı, stüdyoları ve film platoları, USC Sinema Sanatları Fakültesi ile birlikte geliştirilecek. Böylece 1880'den beri sinema alanında öğrenci yetiştiren USC'nin bu alandaki tecrübelerinden yararlanılacak.

USC akademisyenleri Sinema Sanatları Fakültesi öğrencilerine ders verecek. Ayrıca İpek Üniversitesi öğrenci ve akademisyen kadrosu USC'deki seminer ve atölye programları için Amerika'ya gidecek. Dev anlaşma sayesinde öğrenciler yaz stajlarını Hollywood'da yapabilecek.

Anlaşmayı değerlendiren İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Fuat Bilkan, USC'nin sinema alanında tanınmış bir üniversite olduğunu söyledi. Üniversitenin tecrübelerinden yararlanmak için işbirliği yaptıklarını aktaran Bilkan, "USC'nin ciddi bir alan bilgisi ve tecrübesi var ve sinemada çok başarılı bir üniversite. İşbirliği kapsamında ortak müfredat geliştireceğiz. Ayrıca teknik altyapı danışmanlığı alarak uluslararası standartlarda bir sinema platosu kuracağız." dedi.

FİLM İÇİN TASARLANAN KAMPÜS

Üniversite kampüsünde 8 film platosunun olduğuna dikkat çeken Bilkan, şöyle konuştu: "Üniversite kampusu film yapımı için tasarlandı. Sinema alanında, dünyanın sayılı üniversiteleriyle işbirliklerimiz devam edecek. USC Sinema Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr Elizabeth Daley kampüsü gezdi ve çok etkilendiğini söyledi."

    İpek Üniversitesi'nin medya alanında büyük bir yatırım yaptığını söyleyen Daley, yapılan çalışmalardan çok etkilendiğini belirtti. Kendilerinin yılların birikimiyle sahip oldukları teknik bilgileri aktaracaklarını ifade eden Daley, kampüs alanını çok iyi şekilde tasarlandığını vurguladı. Daley, "Sinema çok özel bir alan. Ortaya çıkaracağınız ürün kendi kültürüne, coğrafyasına has olmalı. Bu nedenle biz içerik olarak değil teknik olarak destek vereceğiz." dedi.

Dekan Yardımcısı Alan Baker ise Hindistan, Malezya gibi birkaç ülkeyle de anlaşma yaptıklarını aktardı. İpek Üniversitesi ile 1,5 yıldır görüştüklerini kaydeden Baker, "Üniversitenin kuruluşundan beri Türkiye'deki heyetle birlikteydik. Buradaki arkadaşların sinemaya hizmet etmek için nelere ihtiyacı olduğunu gördük ve sürece dahil olduk. İpek Üniversitesi ile çalışacağımız için hem umutlu hem de mutluyuz." diye konuştu.

80 MEZUNU OSCAR ALDI

İpek Üniversitesi'nin işbirliği yaptığı University of Southern California'nın mezunlarının 270'inin Oscar'a aday olduğu, 80'inin de Oscar heykelini kazandığı öğrenildi. Mezunlar arasında Yıldız Savaşları'nın yapımcısı George Lucas, kovboy filmlerinin usta oyuncusu John Wayne ve Killi Bill'in oyuncularından Darly Hannah bulunuyor. Üniversitenin 129 Emmy ödülü sahibi mezunu da var.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası