Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Biz hep biriz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı 4. Seferihisarlılar Buluşması’nda barış mesajları vererek, “Biz hep biriz, hep kardeşiz. Birbirimizin derdini, tasasını, yoğunu, varını birlikte paylaşacağız.” dedi.Türkiye’nin,...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Biz hep biriz
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı 4. Seferihisarlılar Buluşması’nda barış mesajları vererek, “Biz hep biriz, hep kardeşiz. Birbirimizin derdini, tasasını, yoğunu, varını birlikte paylaşacağız.” dedi.

Türkiye’nin, herkesin gıptayla baktığı bir coğrafyada olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bir taraftan Balkanlar’da, bir taraftan Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Akdeniz çanağında, dünyanın bütün problemleri burada düğümlendi. Tarihte de böyleydi, bugün de böyle. O yüzden çok özel kültürlerin ve insanların buluştuğu bu Anadolu coğrafyasında barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak ve dünyaya örnek olmak zorundayız.” şeklinde konuştu. 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, dostluğu ve kardeşliği tesis etmek için gerekli güce sahip olduğunu vurgulayarak, “Maalesef bu kadar doğalgazın ve petrolün olduğu yerde, herkes bir taraftan elini yahut burnunu bu coğrafyaya sokuyor. Bizim gerçek barışı, gerçek kardeşliği tesis etmesi için elimizde bir tek güç var, o da 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Buraya Balkanlar, Kafkaslar, Anadolu’nun neresinden gelirsek gelelim biz hep biriz, hep kardeşiz, hep bu coğrafyada yaşayacağız. Hep birbirimizin derdini, tasasını, yoğunu, varını birlikte paylaşacağız. Biz tesis edeceğiz. Etnik kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, hangi bölgeden gelirsek gelelim, hem kültürümüzü yaşayıp yeni kuşaklara öğreteceğiz hem de barışı isteyeceğiz, tesis edeceğiz. Başka çaremiz yok.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, “Ortadoğu alev alev yanarken biz Türkiye’de barış içinde yaşama mutluluğuna ermiş bir ülkeyiz.” diye konuştu. Ardından Seferihisar Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Cahit Sıcakyüz tarafından Milletvekili Yüksel, Başkan Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e plaket ve çiçek takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası