Ege Postası
Geri

Burç Çukurova, TÜBİTAK finalinde

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Mersin'de gerçekleştirilen bölge finalinde iki projesiyle ödül alan Özel Burç Çukurova Orta Okulu, Ankara'da yapılacak Türkiye...
Burç Çukurova, TÜBİTAK finalinde
Haberler / Genel
17 Nisan 2013 Çarşamba 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Mersin'de gerçekleştirilen bölge finalinde iki projesiyle ödül alan Özel Burç Çukurova Orta Okulu, Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen Mersin Bölge Sergisi kapanışı ve final ödül töreninde Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri gerçekleştirdikleri çalışmanın sonucunu aldı. Burç öğrencilerinin projeleri, Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis ve Karaman’dan katılan 26 bin 953 proje arasından seçildi.
Okulun öğrencilerinden Oğuzhan Tok ve Enes Arı'nın, danışman öğretmenleri Özgür Tokat nezaretinde hazırladıkları ‘Üçgenler için teknik bir inceleme (kenar-kenar ilişkisi)’ adlı projeleri ile Mahmut Ayan’ın danışman öğretmen Emrah Türkmen nezaretinde hazırladığı 'Açı içindeki kareler' projeleri dereceye girerek, ödüllendirildi. Her iki proje de 7-8 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye final sergisine katılmaya hak kazandı.

Törende, Burç Çukurova Orta Okulu öğrencilerine ödüllerini, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş verdi.

Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, alınan sonucun tesadüf olmadığını, yoğun bir emeğin sonucu olduğunu belirterek, ''Hem öğrencilerimizi, hem de onlara rehberlik eden çok değerli öğretmenlerimizi kutluyorum. Dileğimiz, Ankara'daki yarışmadan Adana'ya yine ödül getirmektir'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası