Ege Postası
Geri

Bursa'da 520 bin öğrenci ders başı yaptı

Bursa'da, 2013-2013 eğitim öğretim yılı Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Şehirde bin 400'e yakın okulda 520 bin öğrenci ve 26 bin öğretmen ders başı yaptı. Törene, Vali Münir Karaloğlu, Milletvekili Mustafa...
Bursa'da 520 bin öğrenci ders başı yaptı
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'da, 2013-2013 eğitim öğretim yılı Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Şehirde bin 400'e yakın okulda 520 bin öğrenci ve 26 bin öğretmen ders başı yaptı.

Törene, Vali Münir Karaloğlu, Milletvekili Mustafa Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, öğrenciler ve veliler katıldı. Aynı zamanda yeni yapılan Fatih sultan Mehmet Ortaokulu da hizmete açıldı.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, şehirde geçtiğimiz yıl 500'ün üzerinde derslik yapıldığını ve bu yıl da 600'ün üzerinde derslik yapılacağını söyledi. Bursa'da toplam 14 bin derslik bulunduğunu belirten Vali Karaloğlu, sayının artırılacağını ifade etti.

Öğretmen ve velilere seslenen Karaloğlu, şöyle konuştu: "Sevgiyle, özveriyle, fedakarlıkla geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinize inancımız tamdır. Sevgili veliler, eğitimdeki başarı ancak okul öğrenci ve veli işbirliği ile olur. Eğer okulla işbirliği yapmazsanız, çocuğunuzu takip etmezseniz, çocuğunuzun eğitimi ile ilgilenmezseniz, bizim istediğimiz eğitim kalitesine ulaşmamız mümkün değil. Çocuğunuzun öğretmeni ve okuluyla yakın diyalog içinde olmanız lazım. Bizim öğretmenlerimiz de çocukların velileri ile sık sık bir araya gelmeli, onları yılda bir kez bile olsa evlerinde ziyaret etmeliler."

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise her şeyin başının eğitim olduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz her çocuğumuza gerekli eğitimi vermek ve onları iyi bir vatandaş yapmak için çalışmak. Ve her bir çocuğumuzu hayata hazırlamaktır. O açıdan daha fazla okul yapmak zorundayız. Son yıllarda Bursa'da bu anlamda büyük atılımlar oldu, ama daha işimiz bitmedi. Hedefimiz büyük." diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, bu güne kadar 41 okul arsası ürettiklerini belirtti. Konuşmaların ardından Fatih sultan Mehmet Ortaokulu’nun açılış kurdelesi kesildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası