Ege Postası
Geri

Bursa’da 68 bin 436 özürlü vatandaşa devletin şefkat eli ulaşıyor

Bursa’da 2012 yılında 68 bin 436 özürlü vatandaşa devlet kurumlarından hizmet verildi. Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu tarafından yapılan çalışma ile kentte hizmet alımında bulunan özürlülerin istatistiki bilgisi çıkarıldı....
Bursa’da 68 bin 436 özürlü vatandaşa devletin şefkat eli ulaşıyor
Haberler / Genel
21 Haziran 2013 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da 2012 yılında 68 bin 436 özürlü vatandaşa devlet kurumlarından hizmet verildi. Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu tarafından yapılan çalışma ile kentte hizmet alımında bulunan özürlülerin istatistiki bilgisi çıkarıldı.

İl Özürlüler Kurulu İl Koordinatörü M. Sadık Zeybek başkanlığında yapılan çalışmada, resmi kurumlardan tedarik edilen istatistiki bilgiler ışığında rapor hazırlandı.

Elde edilen istatistiki bilgilere göre; 2012 yılında Bursa’da 68 bin 436 özürlü vatandaşa kamu kurumlarına hizmet verildi. Özellikle Bursa'ya tayin olduktan sonra özürlü vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Şahabettin Harput'un talimatı ile özürlülere yönelik çalışmalar yoğunlaştı. Vali Harput'un özel talimatı ile özürlülere hizmet için yarıştıklarını anlatan Sadık Zeybek, devletin şefkat elini mümkün olduğunca özürlülere ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Hazırlanan çalışmada; 17 bin 725 kişi ile en fazla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde özürlü vatandaşlara hizmet verildiği belirtildi. Bunlara evde eğitim ve özel eğitim ile otistik çocukların eğitimi gibi hizmetlerin de dahil olduğu kaydedildi. Özürlülere yönelik hizmette milli eğitimi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 14 bin 473 özürlü ile takip edildiği bildirildi. En az ise 12 özürlü vatandaş ile defterdarlıkta hizmet verildiği bilgisi yer aldı.

Özürlü vatandaşlar ayrıca belediyeler başta olmak üzere, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Özel İdare Genel Sekreterliği ve İl Özürlüler Kurulu Koordinatörlüğü'nden hizmet alımında bulundu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası