Ege Postası
Geri

Bursalı dört postacı 'yıpranma hakkı’ için Ankara’ya yürüyüşe geçti

Bursa’da, postacıların Türkiye’nin en ücra köşelerine bile hizmet verdiğini belirten 4 PTT çalışanı Ankara’ya yürüyüşe geçti. Yürüyüşe destek veren Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, “Bizim üzüntümüz; PTT’nin...
Bursalı dört postacı 'yıpranma hakkı’ için Ankara’ya yürüyüşe geçti
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da, postacıların Türkiye’nin en ücra köşelerine bile hizmet verdiğini belirten 4 PTT çalışanı Ankara’ya yürüyüşe geçti. Yürüyüşe destek veren Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, “Bizim üzüntümüz; PTT’nin anonim şirketine dönüştürülerek yok edilecek olmasınadır” dedi.

Bursa PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan postacılar, yıpranma hakkı ve PTT’nin anonim şirkete dönüştürülmesine tepki olarak Ankara’ya yürüyüşe geçecek olan meslektaşlarına destek verdi. Yürüyüş öncesi değerlendirmelerde bulunan Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, postacıların yıpranma haklarının 2006’da hayata geçirildiğini, ancak 2007’de yeniden iptal edildiğini söyledi. TBMM’de yıpranma hakkının kaldırılması için oy kullanan milletvekillerine haklarını helal etmediklerini belirten Karadavut, “İki asırdır bu millete kaliteli, hızlı, sürekli hizmet veren PTT’miz şimdi anonim şirketi yapılmak isteniyor. Daha önce ülkemizde yüzlerce kurumun bugün adı silinmiştir, yok edilmiştir. PTT de bu şekilde olacaktır, bizim üzüntümüz bunadır. PTT AŞ’ye karşıyız. Her türlü tepkimizi ortaya koyduk. Hükümet, kimseyi dinlemiyor. ‘Bu insanlar neden tepki gösteriyorlar'’ diye sormuyor. Bize danışılmadan bu tasarı hazırlandı. Bugün de Mecliste görüşülecek. PTT, AŞ olduğu zaman özelleştirmenin önü açılacak, iki asırlık kurumlar elimizden gidecek. Bunun gitmesini istemiyoruz. PTT’miz bu millete en ücra köşelerde bile hizmet vermektedir. PTT’nin özerk hale getirilmesini istiyoruz. Kadrolu personel çalıştırılmasını istiyoruz, köle çalıştırılmasını istemiyoruz., tepkimiz bunadır.” diye konuştu.

SAĞIR SULTAN BİLE DUYSUN DİYE ANKARA’YA YÜRÜYORUZ
Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı da Postacıların yıpranma hakkı verilmemesinden dolayı birçok açıklama yaptıklarını hatırlattı. Avcı, “Eylem yaptık, faks eylemleri yaptık; ancak sesimizi duyuramadık. Bu sefer sağır sultan bile duysun diye Bursa’dan Ankara’ya yürüme kararı aldık” dedi. Konuşmaların ardından Orhan Avcı ve sendika yöneticileri oldukları öğrenilen postacılar Şaban Yılmaz, Sami Kurtuluş ve Alptekin Sütçü, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Postacılar da meslektaşlarına alkışlarla destek verdi. Orhan Avcı ve üç arkadaşı 8 Mayıs’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne ulaşacak ve bir açıklama yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası