Ege Postası
Geri

Butto cinayeti savcısına suikast

Benazir Butto cinayetini soruşturan cumhuriyet savcısı aracında vurularak öldürüldü.Başkent İslamabad'daki evinden mahkemeye gitmek üzere çıkan Çaudri Zülfikar, aracını durduran silahlı kişiler tarafından çapraz ateşe tutularak öldürüldü....
Butto cinayeti savcısına suikast
Haberler / Dünya
3 Mayıs 2013 Cuma 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Benazir Butto cinayetini soruşturan cumhuriyet savcısı aracında vurularak öldürüldü.

Başkent İslamabad'daki evinden mahkemeye gitmek üzere çıkan Çaudri Zülfikar, aracını durduran silahlı kişiler tarafından çapraz ateşe tutularak öldürüldü. Saldırıda savcının koruması yaralandı. Aracın kontrolünü kaybeden Zülfikar ise yoldan geçmekte olan bir kadına çarptı ve kadın olay yerinde öldü.

Saldırı, Pakistan'da ilk kez sivil bir hükümetin görev süresini doldurmasının ardından 11 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde düzenlendi.

Çaudri Zülfikar, komşu Revalpindi şehrinde Butto davasının duruşmasına katılmak üzere yola çıkmıştı. Zülfikar, davadan çekilmesi için daha önce defalarca tehdit telefonları almıştı.

Çaudri Zülfikar'ın soruşturduğu Butto cinayeti 2007 yılında işlenmişti. Devlet Başkanı ve Butto'nun dul eşi Asıf Ali Zerdari, saldırıyı kınayarak, cinayeti azmettirenlerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Butto suikastının sanıkları arasında darbeyle iktidara gelen eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref de bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Müşerref hakkında iki haftalık ev hapsi kararı verilmişti. Müşerref'in avukatı Afşan Adil ise saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Butto'nun partisi 2007 yılındaki suikasttan Müşerref'i sorumlu tutuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası